Efterforsker knivdrab som terror

32-årig mand sigtes for terror for drab på en 64-årig kvinde på en politisk festival i Sverige i sidste uge

Udgivet Opdateret

Svensk politi efterforsker et drab i Visby i sidste uge som en terrorhandling. Det meddeler den svenske anklagemyndighed mandag ifølge nyhedsbureauet TT.

En 64-årig kvinde blev onsdag aften stukket ihjel med kniv på en politisk festival i Visby på øen Gotland i Sverige.

En 32-årig mand er anholdt for drabet, som han har erkendt. Han sigtes nu for terror og drab samt forberedelse af en terrorforbrydelse.

Psykiater dræbt

Efterforskningen overtages derfor af det svenske politis efterretningstjeneste, Säpo.

Det 64-årige offer var psykiater. Hun deltog i den politiske festival Almedalsveckan, der fandt sted i sidste uge i Visby. Begivenheden har været inspiration for Folkemødet på Bornholm.

Festivalen, som hvert år afholdes på Gotland, samler tusindvis af mennesker til politiske taler og arrangementer.

Kender ikke motiv

Knivstikkeriet skete tæt på et sted, hvor Centerpartiets leder, Annie Lööf, skulle holde tale. Hun blev stoppet af sine livvagter, da hun var på vej på scenen.

Det er endnu uvist, om den 32-årige mand, som ikke er tidligere straffet, har en relation til den dræbte kvinde. Det vides heller ikke, hvad motivet bag drabet var.

Folk lægger blomster ved det sted i Visby, hvor en 64-årig psykiater i sidste uge blev stukket ihjel under den politiske festival Almedalsveckan i Visby i Sverige.
Folk lægger blomster ved det sted i Visby, hvor en 64-årig psykiater i sidste uge blev stukket ihjel under den politiske festival Almedalsveckan i Visby i Sverige.

VISBY

Visby er hovedby i Gotlands kommune, residensby i Gotlands län, stiftsby i Visby Stift, og ligger på Gotland i Sverige. I Visby afholdes hvert år en middelalderuge. Hansestaden Visby har siden 1995 været med på UNESCO's Verdensarvsliste. Den meget velbevarede middelalderlige bymur er blandt det store attraktioner.

Navnet kommer af vi: "(hedensk) offerplads", og by: "stad" (den oprindelige betydning af det sidstnævnte ord er forsvundet i svensk men findes både på dansk, norsk og gotlandsk). I Gotlandssagen (midten af 1300-tallet) benævnes ordet kun som Wi, der betyder "hellig plads, kultplads".

De vigtigste erhverv er handel og turisme. Byen har indkøbscenter og mange forskellige specialforretninger.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS