Frygtet sygdom er brudt ud

14 er døde og 500 er påvirket

Udgivet Opdateret

Mindst 14 soldater er omkommet, og yderligere 500 er blevet påvirket af et koleraudbrud i Haut-Katanga-provinsen i det sydøstlige Demokratiske Republik Congo.

Det rapporterer hæren til lokale medier, skriver BBC.

General Eddy Kapend, kommandør for den 22. militærregion, bekræftede dødsfaldene tirsdag under et møde med en delegation fra UNICEF's kontor i Lubumbashi.

Han forklarede, at udbruddet skyldtes usanitære forhold i militærlejren.

Også i 2023

Tidligere i juli 2023 forårsagede et koleraudbrud i Kalemie, i den nærliggende Tanganyika-provins.

Her døde mindst ti personer, skriver BBC.

KOLERA

Kolera er en akut diarrésygdom, der i de alvorlige tilfælde er karakteriseret med pludseligt opstået massiv vandig diarré, hvor afføringen kan minde om risvand.

Patienten har i de typiske tilfælde hverken feber eller mavesmerter, men kommer på grund af den voldsomme diarré hurtigt i underskud med væske og salte (dehydrering).

Dette medfører forstyrrelser i syre-base-balancen, fald i blodsukker og svigt af kredsløb og nyrer. I disse tilfælde kan dødeligheden være op til 50 %, men med korrekt og rettidig behandling i form af væsketerapi er dødeligheden under 1 %.

Kolera kan dog også vise sig som en mere mild form for vandig diarré, og i de dele af verden, hvor kolera er almindeligt forekommende, er der mange mennesker, der bærer bakterien uden symptomer.

Kilde: Statens Serum Institut

SKREVET MED HJÆLP AF KUNSTIG INTELLIGENS

Denne artikel er lavet med hjælp af kunstig intelligens fra Labrador og efterfølgende kvalitetssikret af en af vores journalister.

Powered by Labrador CMS