Hæver dødstallet

Det meste af branden efter fredagens angreb på en koncertsal i Moskva er blevet slukket, melder guvernør

Russiske myndigheder har kaldt fredagens skyderi et "terrorangreb" og siger, at der er indledt en efterforskning.
Udgivet Opdateret

Store dele af den omfattende brand efter fredagens terrorangreb på en koncertsal nær Ruslands hovedstad, Moskva, er blevet slukket.

Det oplyser guvernøren i regionen Moskva på beskedtjenesten Telegram ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der er stadig ild i nogle mindre områder, men det meste af branden er blevet slukket. Redningsarbejdere lykkedes med at komme ind i koncertsalen, udtaler guvernøren, Andrej Vorobjov.

Ifølge AFP blev tre helikoptere taget i brug i arbejdet med at slukke ilden. De blev brugt til at hælde vand ned på bygningen.

Branden opstod, efter at uidentificerede personer med skydevåben fredag aften skød mod folk i koncertsalen Crocus City Hall i Krasnogorsk nær Moskva til en koncert med bandet Picnic.

Mindst 60 døde

Dødstallet er ifølge de lokale myndigheder blevet opjusteret til mindst 60, efter at der tidligere var meldinger om mindst 40 dræbte. Over 100 er blevet såret.

Efterfølgende blev der også meldt om eksplosioner og om branden i bygningen.

Ifølge AFP spredte flammerne sig hurtigt gennem koncertsalen, og røg fyldte salen, mens flere personer løb skrigende mod nødudgangene.

De russiske medier Baza og Mash har vist tv-billeder af branden og af den sorte røg, der kom ud af bygningen.

Uden for den brændende bygning stod flere pårørende til personer inde i bygningen. Heriblandt 33-årige Semyon, som ifølge AFP fortæller, at hans hustru var til stede til koncerten, men "ingen ved, hvor hun er."

- Jeg har ringet til fem hospitaler, siger han.

Islamisk Stat hævder at stå bag

Islamisk Stat hævdede fredag på det sociale medie Telegram, at gruppen står bag angrebet. Det er ikke blevet bekræftet.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har endnu ikke selv kommenteret hændelsen. Den russiske vicepremierminister, Tatjana Golikova, har dog efter et møde med præsidenten fortalt, at Putin har ønsket god bedring til de personer, der blev såret i angrebet.

Russiske myndigheder har kaldt fredagens skyderi et "terrorangreb" og siger, at der er indledt en efterforskning.

Det ved vi om skyderi i Moskva

Her er det, vi lørdag morgen dansk tid ved om skyderiet indtil videre.

* Uidentificerede personer med skydevåben skød mod folk i koncertsalen Crocus City Hall i Krasnogorsk nær Moskva fredag aften til en koncert med bandet Picnic.

* 60 mennesker meldes at være døde, og over 100 er blevet såret. Tidligere oplyste den russiske sikkerhedstjeneste FSB, at mindst 40 var blevet dræbt.

* Det russiske nyhedsbureau Interfax rapporter om op til fem personer med skydevåben, som er involveret i hændelsen.

* Den russiske nationalgarde siger, at der fortsat søges efter personerne bag. Lørdag morgen dansk tid er det fortsat uklart, hvor gerningsmændene befinder sig, og hvad deres tilstand er.

* Russiske anklagere kalder det en "terrorhandling" og har åbnet en straffesag.

* Et øjenvidne har sagt til Reuters-journalister uden for koncertstedet, at der blev brugt automatvåben.

* Videoer har vist røg og flammer, som steg op fra Crocus City Hall.

* Både politi og brandfolk samt specialenheder fra Ruslands nationalgarde har været til stede ved koncertsalen.

* Der var udsolgt i koncertsalen, som har 6200 pladser. Koncertsalen ligger nær komplekset Crocus City, hvor der blandt andet er indkøbscenter, hoteller og restauranter.

* Alle større kulturbegivenheder i Rusland er aflyst, oplyser det russiske kulturministerium. Det fremgår ikke umiddelbart hvor længe.

* Islamisk Stat hævder at stå bag angrebet. Rusland har ikke umiddelbart kommenteret påstanden, men en amerikansk embedsmand har oplyst, at USA har efterretninger, der bekræfter, at gruppen hævder at stå bag.

* Ruslands præsident, Vladimir Putin, bliver løbende holdt orienteret om hændelsen. Han har ikke selv offentligt udtalt sig om angrebet, men ønsket de sårede god bedring gennem landets vicepremierminister.

* Russiske medier melde om to eksplosioner i forbindelse med angrebet.

* Store dele af den omfattende brand i koncertsalen er blevet slukket, oplyser guvernøren i regionen Moskva på beskedtjenesten Telegram.

Powered by Labrador CMS