Putin lægger nye planer

Ruslands leder holder daglangt møde med kommandanter, mens der er spekulationer om ny storoffensiv i Ukraine

Udgivet Opdateret

Ruslands præsident, Vladimir Putin, holder et langvarigt møde med de øverste officerer i den russiske hær for at drøfte, hvad der skal være Ruslands næste træk i krigen i Ukraine. Det skriver en række russiske medier lørdag, heriblandt det statsfinansierede russiske nyhedsbureau Tass.

Mødet har fundet sted på et tidspunkt, hvor Rusland er i gang med at sønderbombe civile mål i Ukraine, og der er spekulationer om en russisk storoffensiv i begyndelsen af det nye år.

Flankeret af hærledere

I et filmet klip ser man Putin ved et møde, hvor der deltager en snes russiske topofficerer. De står samlet omkring et rundt bord. Han er flankeret af forsvarsminister Sergej Sjojgu og lederen af hærens generalstab, Valerij Gerasimov.

I et andet klip ser man præsidenten ved et andet mødebord i hærens hovedkvarter. Her opfordrer han en række militære kommandanter til at stille spørgsmål.

Brugte hele fredagen

- Vi vil lytte til kommandanterne i enhver operationel retning, og jeg vil gerne høre jeres forslag til vores handlinger på kort og mellemlangt sigt, sagde Putin ved møderne. De blev holdt fredag.

Ifølge Kremls talsmand, Dmitrij Peskov, brugte Putin hele fredagen i hærens hovedkvarter.

Møderne fandt sted, kort efter at en række ukrainske generaler og højtstående politikere har advaret om, at Rusland planlægger at igangsætte en offensiv i Ukraine med 200.000 soldater efter nytår.

Lederen af Ruslands generalstab, general Valerij Gerasimov, og Vladimir Putin under den russiske præsidents daglange strategimøde fredag med de russiske kommandantar om, hvad der skal være næste skridt i krigen i Ukraine.
Lederen af Ruslands generalstab, general Valerij Gerasimov, og Vladimir Putin under den russiske præsidents daglange strategimøde fredag med de russiske kommandantar om, hvad der skal være næste skridt i krigen i Ukraine.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS