Rusland i omfattende angreb

Rusland bomber mål i Liviv og Dnipro og andre områder og forsøger at indtage by i Luhansk

Udgivet Opdateret

Rusland oplyser, at det natten til anden påskedag har sat gang i omfattende angreb mod militære mål i Ukraine.

Forsvarsministeriet i Moskva meddeler, at det har gjort brug af raketanlæg, artilleri og luftforsvarssystemer til at ramme hundredvis af mål rundt om i Ukraine.

Mindst seks personer har mistet livet som følge af "målrettede" russiske missilangreb rettet mod den vestukrainske by Lviv. Det oplyser den lokale guvernør.

Rammer togstation

Et barn er blandt de dræbte, siger han.

Ifølge byens borgmester er det helt præcist fem russiske missilangreb, der har ramt byen mandag morgen. Det skriver han på beskedtjenesten Telegram.

Missilangrebene skal have ramt militære faciliteter og et område tæt på byens togstation.

Også regionen Dnipropetrovsk i den østlige del af Ukraine er ifølge meldinger blevet udsat for angreb mandag morgen.

Fire civile dræbt

En guvernør i byen har oplyst, at angreb i hovedbyen Dnipro har gjort skade på byens infrastruktur. Herunder byens togbaner.

Ukrainske kilder oplyser til nyhedsbureauet dpa, at russiske styrker i løbet af natten trængte ind i byen Kreminna i regionen Luhansk i den østligste del af Ukraine.

- Men de var ude af stand til at befæste sig i byen. De direkte kampe fortsætter i byen, siger en kilde. Reuters citerer den lokale guvernør for at oplyse, at fire civile i byen blev dræbt. Det skete, da de forsøgte at lade sig evakuere.

Angriber flere regioner

Det russiske forsvarsministerium siger, at det mandag har angrebet regionerne Kharkiv, Zaporizjzja, Donetsk og Dnipropetrovsk og havnebyen Mykolajiv. Det russiske flyvåben har angrebet 108 lokaliteter, hvor ukrainske styrker og våben er placeret, hedder det.

Ukraine er cirka dobbelt så stort som Storbritannien. Landet strækker sig næsten 1300 kilometer fra vest til øst.

Røg stiger op fra udkanten af den ukrainske by Lviv, efter Rusland tidligere mandag angreb med raketter.
Røg stiger op fra udkanten af den ukrainske by Lviv, efter Rusland tidligere mandag angreb med raketter.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS