Spioner: Putin i problemer

Lækkede amerikanske dokumenter viser ifølge The New York Times intern splid i den russiske regering

Udgivet Opdateret

De interne uenigheder i den russiske regering virker ifølge dokumenter fra lækagen af amerikanske efterretninger til at være mere omfangsrige end før antaget.

Det viser en række af de lækkede dokumenter ifølge avisen The New York Times.

Lækage ægte

Eksempelvis viser ét dokument, at den nationale russiske efterretningstjeneste, FSB, har anklaget landets forsvarsministerium for at mørklægge antallet af russiske ofre i Ukraine.

Ifølge dokumentet viser det "den fortsatte modvilje fra embedsmænd i militæret mod at overbringe dårlige nyheder op i hierarkiet".

Amerikanske embedsmænd har før over for avisen beskrevet dokumenterne i lækagen som ægte.

Forældet eller upræcis

Selvsamme embedsmænd peger dog også ifølge The New York Times på, at noget af den information, som dokumenterne indeholder, virker til at være fabrikeret.

Noget af informationen kan også være forældet eller upræcis.

Ifølge The New York Times viser disse dokumenter, som ikke før er blevet omtalt, hvor dybt amerikanske spioner har trængt ind i næsten alle kroge af det russiske militær og efterretningsværk.

Avisen har forelagt dokumenterne for en række amerikanske embedsmænd. De har ikke anfægtet informationen, men heller ikke bekræftet den.

Vladimir Putin har store problemer lyder det fra amerikanske efterretninger.
Vladimir Putin har store problemer lyder det fra amerikanske efterretninger.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS