Teenagere planlagde islamistiske angreb

I meddelelser på mobiltelefoner talte teenagere om angreb på synagoger og kirker i store tyske byer

Udgivet Opdateret

Tysk politi har anholdt to piger og to drenge - alle teenagere - i det vestlige Tyskland på mistanken om, at de planlagde at angribe kirker og synagoger.

 Det oplyser myndighederne.

De anholdte er i alderen fra 15 til 16 år.

Ville dræbe

Ifølge anklagemyndigheden var deres hensigt at dræbe.

Tre af dem blev anholdt i delstaten Nordrhein-Westfalen.

De er "under stærk mistanke for at have planlagt et islamistisk motiveret terrorangreb, og for at have sat sig for at udføre det", lyder det i en erklæring fra anklagerne i Düsseldorf.

Anholdte teenagere i Tyskland planlagde terrorangreb, siger indenrigsminister i Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul. De havde udset sig kirker og synagoger i Düsseldorf, Dortmund og Köln ifølge anklagemyndigheden. (Arkivfoto).

Planlagede forbrydelse mod staten

De tre, der er 15 og 16 år gamle, "forpligtede sig til at gennemføre en forbrydelse - mord og manddrab".

Tilsvarende er en 16-årig anholdt i Stuttgart i Baden-Württemberg. 

Han er mistænkt for "at forberede en alvorlig forbrydelse mod staten".

Synagoger og kirker var mål

Indenrigsministeren i Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul, fortæller, at gruppen har diskuteret deres planer i meddelelser på deres mobiltelefoner.

JIHAD

Jihad er et islamisk begreb, der kommer fra den arabiske rod ǧ-h-d der bl.a. gengiver at "stræbe" eller "anstrenge sig". Begrebet har en lang række forskellige betydninger, fra en indadvendt spirituel kamp for at opnå den rette tro til politisk eller militær kamp for at fremme islam og islams interesser. Ordet bliver på dansk ofte oversat til "hellig krig". Det er ukorrekt, selv om jihad i visse tilfælde kan have denne betydning. Mange muslimer anser jihad for at være et af de aspekter af deres religion, der oftest bliver misforstået af ikke-muslimer. Meningen med de mere militante aspekter af jihad er et spørgsmål, der stadig er til debat blandt muslimer. Den religiøse legitimitet bag de forskellige islamistiske bevægelser, der benytter sig af terminologien bag det islamiske begreb jihad, er ofte blevet kritiseret af moderate og liberale muslimer.

Kilde: Wikipedia

Deres telefoner er blevet beslaglagt. Her fremgår det af deres meddelelser, at de har talt om byerne Dortmund, Düsseldorf og Köln som mulige byer, hvor de kunne foretage angreb. Og de har talt om kirker og synagoger som mål, oplyser Reul.

Han siger, at de anholdtes unge alder har forbløffet ham.

Powered by Labrador CMS