Ung kvinde dræbt i eksplosion

Eksplosion i et toetagers villahus i Uppsala i Sverige

Udgivet Opdateret

En kvinde i midten af tyverne er død efter en eksplosion i Uppsala i Sverige natten til torsdag.

Det oplyser politiet til det svenske nyhedsbureau TT.

Eksplosionen skete i et toetagers villahus. Tre andre huse er yderligere blevet beskadiget.

Uppsala ligger omkring 60 kilometer nord for den svenske hovedstad, Stockholm.

Årsag ukendt

Årsagen til eksplosionen er på nuværende tidspunkt ukendt.

Det er også ukendt, om hændelsen er relateret til de bandekonflikter, der har omsluttet særligt dele af Uppsala og Stockholm og ført til flere skyderier og eksplosioner.

To enheder fra brandvæsnet var omkring klokken 05.30 fortsat til stede.
To enheder fra brandvæsnet var omkring klokken 05.30 fortsat til stede.

Onsdag aften blev en ung mand skudt og dræbt på en idrætsplads i det sydlige Stockholm.

Børn så teenager blive dræbt

På stedet - Mälarhöjdens idrætsplads i bydelen Fruängen - befandt der sig flere børn og unge, som var til træning, da skudepisoden fandt sted.

Straf for manddrab

I straffeloven skelnes der som udgangspunkt mellem to typer af drab – manddrab (§ 237) og uagtsomt manddrab (§ 241). Den primær forskel på de to typer drab er personens forsæt til at begå drabet.

Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt til at begå drab.

Hvis en person forsøger at slå en anden person ihjel, men dette mislykkes, så kan der rejses tiltale efter forsøg på overtrædelse af straffelovens § 237.

Strafferammen:

Manddrab kan medføre en straf fra 5 års fængsel indtil livstid. En livstidsdom i Danmark medfører ikke nødvendigvis fængsel resten af den dømtes liv. Straffelovens § 41 angiver, at livstidsdømte efter 12 år har ret til at få afgjort, om de kan prøveløslades.

Retspraksis:

Der afsiges alene ubetingede frihedsstraffe for manddrab efter straffelovens § 237.

I de fleste afgørelser er straffen mellem 6 og 14 års fængsel, men i manddrabssager beror strafudmålingen meget af de konkrete omstændigheder i sagen. Derfor er det vigtigt at have en god forsvarsadvokat, da han vil kunne fremhæve netop de omstændigheder i din sag, som kan tale for en mindre straf.

Kilde: Hviid Advokater

Ifølge det svenske medie Expressen er den skuddræbte en rapper. Personen har ifølge mediet forbindelse til konflikten i det kriminelle netværk Foxtrot, hvor der er interne stridigheder.

To såret i andet skyderi

Politiet har foreløbigt sagt, at det er en del af efterforskningen, om drabet har forbindelse til en række forbrydelser i Sverige den seneste tid.

Sent onsdag fandt et yderligere skyderi sted i området omkring Stockholm, hvor to personer blev sårede.

Powered by Labrador CMS