Ung mand hårdt såret af bjørn

Der var ikke givet tilladelse til at jage bjørne i området ved Mora i Dalarna

Udgivet Opdateret

En ung mand blev fredag alvorligt såret af en bjørn i Dalarna i Sverige. Bjørneangrebet er det fjerde i landet på kort tid.

Manden var ifølge politiet på jagt med en kammerat i kommunen Mora, da bjørnen angreb fredag formiddag.

Mora ligger i Midt-Sverige - 300 kilometer nordvest for Stockholm.

En form for jagt

- Der var tale om en form for jagt. 

En ung, voksen mand blev angrebet. Han blev bragt til hospitalet i en ambulance, og vi er på stedet og efterforsker de nærmere omstændigheder omkring jagten, siger pressetalsperson Mats Öhman ved Politiregion Bergslagen til SVT.

Han siger, at er uklart, om bjørnen blev skudt, men der skal være blevet løsnet skud efter den.

En ung mand blev fredag alvorligt såret af en bjørn i Dalarna i Sverige. Bjørneangrebet er det fjerde i landet på kort tid. Manden var ifølge politiet på jagt med en kammerat i kommunen Mora, da bjørnen angreb fredag formiddag. Billedet af den brune bjørn er taget i en skov nær Alutaguse i det nordøstlige Estland (Arkivfoto).

Ikke tilladt

Politiet siger, at der ikke var givet tilladelse til at jage bjørne i området, og myndighederne efterforsker, om der er tale "et groft brud på jagtloven".

Den svenske bjørnejagt blev indledt mandag 21. august, og siden er flere jægere blevet angrebet af bjørne.

Brun bjørn

Den brune bjørn er et pattedyr, der hører til bjørnefamilien Ursidae. Den er en af fire nulevende repræsentanter for slægten Ursus og er den mest udbredte bjørneart i verden. Den brune bjørn findes i talrige former, fordelt i underarter som f.eks. den europæiske brune bjørn, grizzlybjørnen og kodiakbjørnen. Der er en del uoverensstemmelser omkring opdelingen af den brune bjørn i underarter, f.eks. tyder nyere forskning på, at isbjørnen burde kategoriseres som en underart til den brune bjørn.

Som et af de største af landjordens nulevende rovdyr spiller den brune bjørn en stor rolle i talrige myter og sagn. Samtidig har den brune bjørn gennem tiderne i høj grad været jaget vildt, da den for det første er menneskets konkurrent i forhold til føde, og for det andet udgør en potentiel fare. Som resultat er den brune bjørn tæt på udryddelse i det meste af Vest- og Mellemeuropa, hvor de fleste bestande er gået kraftigt tilbage.

Kilde: Wikipedia

For to uger siden blev to jægere bidt af bjørne under jagt i Jämtland. 

Blev skudt

Angrebene skete to forskellige steder med et døgns mellemrum. Begge bjørne blev skudt.

Få dage tidligere blev en jæger og hans 14 år gamle søn skadet ved et angreb i Ljusdal kommune i Gävleborg på første dag af bjørnejagten.

I år skal der under den svenske licensjagt nedlægges 649 bjørne frem til den 15. oktober.

Powered by Labrador CMS