YouTube fjerner 70.000 videoer

YouTube er, i modsætning til eksempelvis Facebook og Instagram, ikke blevet lukket i Rusland

Udgivet Opdateret

Mere end 70.000 videoer og 9000 kanaler, der relaterer sig til Ruslands invasion af Ukraine og bryder platformens retningslinjer, er blevet fjernet fra videoplatformen YouTube.

Det skriver The Guardian.

Siden Ruslands invasion af Ukraine har YouTube blandt andet lukket den prorussiske journalist Vladimir Solovjovs kanal.

Kanaler, der er relateret til det russiske forsvarsministerium og udenrigsministerium er desuden midlertidigt blevet udelukket fra at kunne publicere videoer på YouTube, fordi de beskrev krigen som en "befrielsesmission".

- Vi har en politik om større voldelige hændelser, der finder anvendelse, når der sker benægtelse af større voldelige hændelser - det kan være alt fra Holocaust til Sandy Hook (et skoleskyderi i USA i 2012, red.).

- Selvfølgelig er det, der sker i Ukraine, en større voldelig hændelse. Derfor har vi brugt den politik til at skride til handling på en hidtil uset måde, siger Neal Mohan, der er produktchef hos YouTube til The Guardian.

Populært

YouTube er meget populært i Rusland, og det er en af få platforme, der ikke er blevet lukket i landet.

Det estimeres, at der er omkring 90 millioner russiske brugere på YouTube.

Videoplatformen oplyser ikke, hvilke videoer og kanaler der er blevet fjernet, men Neal Mohan siger, at meget af indholdet repræsenterer den russiske regerings holdninger til invasionen og desuden kommer derfra.

Både Facebook og Instagram er blevet blokeret i Rusland, mens adgangen til Twitter er begrænset.

Det estimeres, at der er omkring 90 millioner russiske brugere på videoplatformen YouTube. (Arkivfoto)
Det estimeres, at der er omkring 90 millioner russiske brugere på videoplatformen YouTube. (Arkivfoto)

Må ikke lide

Den russiske minister for digital udvikling, Maksut Sjadajev, siger, at YouTube ikke kommer til at blive blokeret i landet.

Ministeren siger, at det vil påvirke brugerne, hvis YouTube bliver lukket.

- Når vi indfører restriktioner på noget, skal vi klart forstå, at brugerne ikke må lide, sagde han i sidste uge ifølge The Guardian.

YouTube har desuden indført en verdensomspændende udelukkelse af russiske statsmedier - heriblandt Russia Today og Sputnik.

Powered by Labrador CMS