Diana-sweater solgt for chok-beløb

Prinsesse Diana var som nyforlovet iklædt den røde fåresweater under en polokamp i juni 1981

Udgivet Opdateret

Prinsesse Dianas ikoniske sweater med ét sort får omringet af en masse hvide er blevet solgt for 1,14 millioner amerikanske dollar på en auktion af Sotheby's i New York. Det svarer til otte millioner danske kroner.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Vurderet til en halv million

Diana var som nyforlovet iklædt den ikoniske røde sweater til en polokamp i juni 1981.

Sweateren var estimeret til at sælge for mellem 50.000 til 80.000 amerikanske dollar. Det svarer til mellem 330.000 til 500.000 danske kroner.

Det var på et loftsrum, at designeren Joanne Osborne i marts gjorde fundet af den ikoniske sweater.

Oplyser intet om køber

Joanne Osborne er en af to designere bag tøjmærket Warm and Wonderful. Sweateren var blandt designduoens tidligste designs.

Sotheby's oplyser ikke, hvem køberen af den røde sweater er.

Det var forventet, at prinsesse Dianas ikoniske sweater ville indbringe op mod en halv million danske kroner, men den blev solgt for omkring otte millioner danske kroner. (Arkivfoto).

Med to officielle breve

I auktionshusets katalog, fremgår det, at der i købet af sweateren medfølger to officielle breve, der er skrevet fra Buckingham Palace til tøjmærket Warm and Wonderful.

- Brevene forklarer høfligt, at sweateren er blevet beskadiget, og der anmodes om enten reparation eller ombytning til en ny, står der ifølge auktionshuset i et af brevene.

Det fremgår også at kataloget, at Warm and Wonderful sendte Diana en erstatningstrøje. Den var prinsessen iklædt under en polokamp i 1973 og ved en øvrig polokamp.

Flere undersøgelser

Sweateren har været igennem flere undersøgelser for at bekræfte, at den rent faktisk har tilhørt den afdøde prinsesse Diana.

- Yderligere undersøgelser overbeviste holdet: Den beskadigede manchet, formen, det ene får ved skulderen, variationer i fårenes øjne, der er syet på individuelt."

På 26-årsdagen

- I forbindelse med en fotoautentificering foretaget af Sotheby's bekræftes det, at denne mistede fåretrøje er den originale fåretrøje båret af prinsesse Diana for over 40 år siden, skriver auktionshuset i kataloget.

Budgivningen, der foregik online, åbnede den 31. august. Det var 26-års-dagen for Dianas død. Hun omkom i 1997 under en bilulykke i Paris.

Powered by Labrador CMS