Får særlig hyldest fra Mary og Frederik

Kunstnerduo How to Kill a Dog og socialindsats Energi til Hinanden modtager årets Stjernedryspriser

Udgivet Opdateret

En fremadstormende kunstnerduo samt en forening, der hjælper unge med at finde vej mod job og uddannelse, bliver lørdag inviteret på scenen, hvor de vil få overrakt Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Kunstnerduoen How to Kill a Dog bestående af skuespillerkometen og multitalentet Emma Sehested Høeg samt filminstruktør Jennifer Vedsted Christiansen får Den Kulturelle Stjernedryspris for at skabe ærlig scenekunst med fokus på emner som køn og ligestilling.

Hjælper unge

Den Sociale Stjernedryspris går til den kommunale indsats Energi til Hinanden for at tage afsæt i unges behov og ønsker og tage nye metoder i brug, når de guider unge på vej mod job og uddannelse.

Energi til Hinanden er en del af Vindmøllen, der drives af Esbjerg Jobcenter. Den har til formål at give unge redskaber til bedre at kunne klare sig i et job eller på skolebænken.

Bestemmer selv

Hvem der skal modtage Stjernedryspriserne, er helt og holdent op til kronprinsparret, når to komitéer med ekspertise inden for henholdsvis kultur og socialt arbejde har indstillet mulige modtagere.

Stjernedryspriserne blev introduceret i 2009. Det blev de, efter at kronprinsparret i fire år forinden hvert år havde uddelt de prestigefyldte priser Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris.

Kunstnerduoen How to Kill a Dog bestående af skuespillerkometen og multitalentet Emma Sehested Høeg og filminstruktør Jennifer Vedsted Christiansen modtager Den Kulturelle Stjernedryspris for at skabe ærlig scenekunst med fokus på emner som køn og ligestilling. (Arkivfoto).

Ny by hvert år

- Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk kultur og socialt arbejde, står det på kongehusets hjemmeside.

Prisoverrækkelsen foregår i en ny by hvert år. Den har endda fundet sted i den australske storby Sydney i 2013.

Når How to Kill a Dog og Energi til Hinanden skal inviteres på scenen for at modtage deres priser, bliver det imidlertid i lidt mindre eksotiske rammer I Musikhuset i Esbjerg.

100.000 kroner

Tidligere modtagere af Kronprinsparrets kulturelle Stjernedryspris tæller blandt andre sangerinden Jada i 2019 og filminstruktøren Annika Berg i 2018.

Den sociale Stjernedryspris er før gået til den socialøkonomiske virksomhed Frak. Den arbejder med at få udsatte børn og unge i fritidsjob, og foreningen Fundamentet i Aarhus for arbejdet med ensomme unge.

Ud over hæderen får modtagerne af Stjernedryspriserne hver 100.000 kroner.

Modtagerne af Kulturprisen og Den Sociale Pris vil blive afsløret lørdag til arrangementet i musikhuset.

Powered by Labrador CMS