Kendt musical kommer til Danmark

Musicalen "Anastasia" finder vej til de skrå brædder i september på Det Ny Teater, efter at den har været opført verden over

Udgivet Opdateret

Den eventyrlige fortælling om zarprinsessen Anastasia blev i 1997 fortalt i tegnefilmen af samme navn.

Nu får historien musicalpremiere i Danmark.

Her bliver populære sange som "Once Upon a December" og "Journey to the Past" vakt til live.

Det annoncerer Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Overlever henrettelse

Musicalen "Anastasia" er inspireret af tegnefilmen, hvor Anastasia ifølge myten overlever henrettelsen af zarfamilien under den russiske revolution.

Prinsessens skæbne var i mange år et mysterium, men i 2009 blev myten aflivet efter undersøgelser af hendes jordiske rester. Også hun blev tilsyneladende henrettet i 1918 sammen med sin familie.

Søger hjælp hos svineavlere

I musicalen "Anastasia" på Det Ny Teater følger publikum den unge pige Anya. Hun bliver fundet med hukommelsestab i Skt. Petersborg og søger hjælp hos de to småsvindlere Dimitri og Vlad.

Enkekejserinden har fra sit eksil i Paris udlovet en dusør til den, der finder hendes barnebarn Anastasia. Svindlerne ser det som en oplagt mulighed, og det bliver begyndelsen på en rejse til 1920'ernes Paris.

Gør op med fortiden

Det er en fortælling om at gøre op med sin fortid og finde sig selv og sin fremtid, lyder det i pressemeddelelsen.

I 2017 fik musicalen urpremiere på Broadway i New York. Den er siden siden blevet opført i blandt andet Brasilien, Tyskland og Holland.

Kendt i hovedrolle

Når den danske version finder vej til de skrå brædder i midten af september, vil Emilie Groth være i rollen som Anastasia. Skuespillerinden har senest spillet dronning Margrethe i musicalen af samme navn.

Dimitri, der forelsker sig i Anastasia, vil blive spillet af Mathias Hartmann Niclasen, der fik sin debut på Det Ny Teater i 2010.

Powered by Labrador CMS