Mærsk-skib ramt af missil

Flere missiler blev lørdag affyret fra områder besat af den iranskstøttede Houthi-bevægelse i Yemen

De amerikanske krigsskibe "USS Gravely" og "USS Laboon" har bistået med hændelsen, der gik ud over containerskibet "Maersk Hangzhou". (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Missilangreb på Containerskibet 'Maersk Hangzhou'

Containerskibet 'Maersk Hangzhou' blev ramt af et missil i Det Røde Hav lørdag aften. Skibet er ejet og opereres af det danske rederi Mærsk, men sejler under Singapores flag.

Besætningen observerede et lysglimt på dækket omkring kl. 18.30 dansk tid. Ingen af besætningsmedlemmerne kom til skade, og skibet er fortsat fuldt manøvredygtigt.

De amerikanske krigsskibe 'USS Gravely' og 'USS Laboon' bistod containerskibet med hændelsen. 'USS Gravely' skød ifølge Centcom to antiskibsmissiler ned, affyret fra områder besat af den iranskstøttede Houthi-bevægelse i Yemen.

Dette er det 23. ulovlige angreb på den internationale skibstrafik siden 19. november, ifølge Centcom. Tidligere på måneden blev et andet Mærsk-skib, 'Maersk Gibraltar', også angrebet med et missil i samme område.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Containerskibet "Maersk Hangzhou" er lørdag aften blevet ramt af et missil i Det Røde Hav.

Det har skibet omkring klokken 20.30 lokal tid lørdag oplyst, melder USA's militære centralkommando, Centcom, på det sociale medie X natten til søndag dansk tid.

I en udtalelse bekræfter Mærsk, at der har været en hændelse i Bab al-Mandeb-strædet, hvor skibet "Maersk Hangzhou" har været involveret.

Strædet forbinder Det Røde Hav med Adenbugten.

Ifølge Mærsk meldte besætningen omkring klokken 18.30 dansk tid om at have observeret et lysglimt på dækket.

- Der er dog ingen indikationer på en brand ombord på fartøjet, og vi arbejder i øjeblikket på at fastslå detaljerne om hændelsen, skriver Mærsk.

Ingen er kommet til skade

Ingen af besætningsmedlemmerne er kommet til skade, oplyser rederiet.

Skibet er fuldt manøvredygtigt og fortsætter sin rejse mod Suez-havnen i Egypten.

"Maersk Hangzhou" sejler under Singapores flag, men det er ejet og opereres af det danske rederi Mærsk.

De amerikanske krigsskibe "USS Gravely" og "USS Laboon" har bistået containerskibet med hændelsen.

I den forbindelse har "USS Gravely" ifølge Centcom skudt to antiskibsmissiler ned.

Missilerne blev ifølge Centcom affyret fra områder besat af den iranskstøttede Houthi-bevægelse i Yemen.

- Dette er houthiernes 23. ulovlige angreb på den internationale skibstrafik siden 19. november, melder Centcom.

Indsætter dansk fregat

Danmarks regering meldte fredag ud, at man vil indsætte en dansk fregat i Det Røde Hav som led i en amerikanskledet indsats for at beskytte den internationale skibstrafik.

Tidligere på måneden blev et andet Mærsk-skib, "Maersk Gibraltar", også angrebet med et missil, da det var på vej igennem Bab al-Mandeb-strædet ved Det Røde Hav.

Det danske rederi valgte efter det angreb og andre angreb på handelsskibe i farvandet at sende alle skibe rundt om Afrikas sydspids i stedet for at benytte genvejen via Suez-kanalen.

Selskabet ændrede dog beslutning, efter at USA tog initiativ til Operation Prosperity Guardian (OPG), der skal sikre retten til fri sejlads i området.

Houthierne støtter Hamas i kampen mod Israel, og houthierne hævder derfor at ville angribe alle skibe med forbindelse til israelske interesser.

Powered by Labrador CMS