829 blitzet ved vejarbejde

26 kan forvente en betinget frakendelse af kørekortet

Udgivet Opdateret

Tirsdag aften blev i alt 829 blitzet for at køre for stærkt på grund af vejarbejde på en længere strækning på Køge Bugt Motorvejen.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Her var vognbanen nærmest midterrabatten både i det nordgående og sydgående spor ellers spærret af, for at gøre plads til vejarbejderne.

Blinkende pile

Men selv om der var skilte med oplysning om vejarbejde, ligesom skiltevogne med blinkende pile skulle få bilister i begge retninger til at benytte de tre øvrige vognbaner forbi vejarbejdet, havde politiet alligevel godt gang i blitzen. 

Politiets fotovogn var på arbejde tirsdag aften.
Politiets fotovogn var på arbejde tirsdag aften.

Afspærringen var foretaget på en ca. fem kilometer lang strækning fra lidt syd for tilkørsel 29 Greve S og derefter i sydlig retning på motorvejen.

En af politiets ATK-fotovogne foretog kontrollen, og fotovognen var opstillet mellem rastepladsen i Karlslunde og afkørsel 30 Solrød N, så det var trafikanter i den sydlige retning, der blev kontrolleret.

Overtrædelse på mere end 40 procent

Kontrollen blev indledt klokken 19.57 og varede frem til kl. 23.58, hvor i alt 4.749 bilister passerede. 

829 blev altså blitzet, fordi de kørte hurtigere end tilladt, og af disse kørte 66 så hurtigt, at de ud over bøden kan forvente at få et klip i kørekortet. 

26 bilister kørte endda så hurtigt, at de kan forvente en betinget frakendelse af kørekortet på grund af en hastighedsovertrædelse på mere end 40 procent i et område med vejarbejde.

Hastigheden på strækningen med vejarbejde var nedsat fra de normale 110 kilometer i timen til, at det højst var tilladt at køre 80 kilometer i timen, hvilket var tilkendegivet ved opsætning af skilte.

Vil høre fra politiet

Både hastighedsnedsættelsen og afspærringen af en vognbane på selve motorvejen i begge retninger var foretaget for at øge sikkerheden for vejarbejds-personalet i forbindelse med deres arbejde på strækningen.

Den hurtigste bilist blev målt til at køre 140 km/t, hvilket faktisk er hurtigere end den tilladte, generelle hastighedsbegrænsning på motorvej på 130 km/t.

Alle de blitzede bilister kan se til at høre nærmere fra politiet, som i øvrigt fortsat har fokus på trafikanternes kørsel i forbindelse med vejarbejdet, der fortsætter et par dage endnu i aften- og nattetimerne.

Powered by Labrador CMS