DMI: Kold start på sommertid

Der kan komme lidt snedrys og så er nattefrosten på vej tilbage

Udgivet Opdateret

Selvom vi søndag nat har stillet urene en time frem i skiftet fra vintertid til sommertid, så er det ikke noget naturen har tænkt sig at honorere.

- Kalenderen siger sommertid, men vejret vil noget andet. Det er fortsat i den kølige afdeling, siger vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Klaus Larsen og fortsætter:

De højeste temperaturer i dag bliver ikke over 5-8 grader. Solen får godt nok skubbet skyerne væk flere steder i landet ud på eftermiddagen, mend et bliver stadig ikke specielt varmt. I den nordlige del af Jylland kand er komme nedbør med sne eller slud, siger Klaus Larsen.

Nattefrost på vej

Natten til mandag kan give flere sne- og sludbyger rundt om i landet. Og så bliver det rigtig koldt. Ned til minus fem grader.

-Den kommende uge bliver en tur i temperatur-rutsjebanen. Vi starter meget koldt men på fredag kan vi få op til 12 graders varme. Det er da ikke så tosset, siger Klaus Larsen.

Men selvom den kommende uge slutter forholdsvis varm, så skal du ikke glæde dig for tidligt.

-Det skal nok blive sommer, men ikke lige med det første. I marts og april oplever vi typisk store svingninger så man skal ikke pakke vintertøjet væk endnu bare fordi vi er skiftet til sommertid, siger Klaus Larsen.

Danmarks Meteorologiske Institut

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er statens center for vejrtjeneste og -forskning, som er grundlagt i 1872.

DMI’s største afdeling er vejrtjenesten, som udarbejder vejrudsigter for Danmark, Færøerne og Grønland med tilliggende farvande.

Vejrtjenesten forsyner også den civile og militære luftfart med meteorologiske oplysninger.

Observationsafdelingen indsamler data fra et tæt net af meteorologiske stationer og fra vejrsatellitterne.

Forskningsafdelingen udvikler numeriske modeller til forbedring af vejrudsigterne og forsker blandt andet i ozonforholdene i den øvre atmosfære.

DMI er en institution under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Du kan se DMIs hjemmeside her

Kilde: Den Store Danske
Powered by Labrador CMS