DMI: -Sneen fortsætter hele dagen

Advarer om lumske forhold på vejene

Udgivet

Det snevejr, der onsdag morgen ligger i en bræmme over den sydlige del af Danmark breder sig langsomt mod nord og vil dermed dække hele Danmark i løbet af dagen.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Mette Wagner, onsdag morgen til nyheder.dk.

- Vi ligger med et lavtryksområde over Nordtyskland med tilhørende front, der ligger i et bælte dækkende hele den sydlige del af Danmark fra Esbjerg og tværs over Danmark. Snevejret breder sig - om end langsomt - mord nord, siger Mette Wagner.

Dermed vil Hele Danmark i løbet af formiddagen blive ramt af snevejret.

Hold øje med vejene

I løbet af eftermiddagen kan det stedvist blive lidt varmere, så sneen kan gå over i regn.

- Derfor skal man holde godt øje med vejene. Nogle steder er der sneplove - andre steder kæmper man med at få vejene pæne på grund af slud og isglatte veje. Det kan blive som sæbe. Så kør efter forholdene, formaner Mette Wagner.

Dis og tåge

I aftentimerne aftager nedbøren over de sydlige egne og går over i dis og tåge mens der stadig vil komme sne og slud i de nordlige egne.

I morgen, torsdag, bliver en gedigen gråvejrsdag med dis og tåge.

- Det bliver lidt lunere i morgen. Fra frysepunktet op til tre graders varme. Det betyder at sneen langsomt begynder at smelte, siger Mette Wagner.

Solen holder sig væk

Det grå vejr er nok noget vi skal vænne os til.

Mette Wagner ser nemlig ingen mulighed for sol de kommende syv dage:

- Faktisk er der slet ingen sol - overhovedet - i prognoserne. Den seneste prognose viser muligvis sol den 14. december. Men det er også alt.

Powered by Labrador CMS