Efter kritik: Nu ændres corona-tallene

De hidtidige indlæggelsestal har mødt kritik fra flere sider for at være for upræcise

Udgivet Opdateret

I det nye år vil der ugentligt udkomme mere præcise tal for, hvor mange der er indlagt på landets hospitaler, fordi de er syge af covid-19.

Det siger direktør i Statens Serum Institut (SSI), Henrik Ullum, til DR.

Hidtil har indlæggelsestallene været en opgørelse over, hvor mange indlagte patienter på landets hospitaler, der er smittede med corona.

Det hidtidige tal har altså også dækket over eksempelvis personer, der er indlagt med et brækket ben, men som tilfældigvis også er smittet med corona.

Og det er altså patienter, der ikke længere skal tælle med i de ugentlige opgørelser i det nye år.

- Der vil dagligt komme et tal for, hvor mange der er indlagt i alt, og så kan vi bagudrettet lave skøn over, hvor mange der er indlagt på grund af covid-19, og hvor mange der er indlagt med coronainfektion, siger han.

Kritik at tallene

Indlæggelsestallene har mødt kritik fra flere sider for at være for upræcise, men Henrik Ullum mener ikke, at tallene har været misvisende.

Fra nytår bliver indlæggelstallene justeret.
Fra nytår bliver indlæggelstallene justeret.

Han erkender dog, at det er relevant at se på, hvor mange der indlægges som en konsekvens af at være blevet smittet med covid-19.

- Det er klart, at de patienter, der er syge af corona, tager flest kræfter - især hvis de skal på intensiv eller i respirator, siger han til mediet.

Onsdagens smittetal

Der er registreret rekordmange tilfælde af coronavirus.

Der er registreret 23.228 tilfælde, hvilket er en del over den hidtidige rekord. Det viser onsdagens smittetal fra Statens Serum Institut (SSI).

Den blev sat mandag, hvor der det foregående døgn blev registreret 16.164 tilfælde af coronavirus i Danmark.

- Det høje smittetal i dag (onsdag, red.) kan skyldes en højere PCR-testaktivitet lige efter jul, skriver SSI i opgørelsen.

Svar fra 189.512 PCR-test - dem, hvor man podes i svælget - indgår i opgørelsen, hvilket er højere end de to foregående dage.

Af dem har 12,26 procent været positive for covid-19. Det er cirka på samme niveau som mandag og tirsdag.

173 nye indlæggelser

Der er sket 173 nye indlæggelser af smittede. Det samlede antal indlagte var dog kun steget til 675 personer onsdag morgen.

Det er 9 flere end et døgn tidligere, hvilket skyldes, at der også er blevet udskrevet patienter i perioden.

Samtidig er 16 smittede afgået ved døden.

Sådan skal man forstå de daglige coronatal

Der bliver dagligt offentliggjort en stribe tal på Statens Serum Instituts hjemmeside, der beskriver, hvordan udviklingen går med coronavirusset i Danmark.

Her er en oversigt over, hvad tallene beskriver:

Powered by Labrador CMS