Frederik lukker helt ned

For første gang siden Royal Run fandt sted i 2018, kan Royal Run melde udsolgt i København, allerede en måned inden eventet finder sted

Udgivet Opdateret

Intet mindre end 40.000 har nu meldt sig til Royal Run '23 i København/Frederiksberg, der finder sted 2. pinsedag den 29. maj.

Mens Royal Run siden den spæde start i 2018 har haft skiftende værtsbyer, har København/Frederiksberg været den eneste by, der har haft værtskabet alle fem år.

Det skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse. 

Helt vildt

Sidste år blev der kort før løbsdagen meldt udsolgt i hovedstaden, men i år er det allerede en måned inden eventet, at Royal Run har solgt alle sine startnumre.

Dorte Vibjerg, der er er administrerende direktør for Sparta Atletik & Løb og løbsansvarlig for Royal Run København, viser stor begejstring over det allerede udsolgte løb i København:

- Det er helt vildt at se, hvor hurtigt det er gået med salget af startnumre i København. At vi så tidligt kan melde udsolgt på alle distancer, vidner om den stigende interesse, der er for at være en del af det store fællesskab.

Flere førstegangs-løbere

Hver fjerde deltager i deres første motionsløb

Det er 40.000 deltagere, der skal tilbagelægge enten One mile (1,6 km), 5 km eller 10 km i København og på Frederiksberg. Den mest populære distance blandt deltagerne er 5 km-distancen, som har næsten 19.000 deltagere.

På tværs af aldre

Mere end hver fjerde deltager ved den store royale motionsfest skal deltage i deres første motionsløb, og deltagerne bestemmer selv, hvorvidt de vil gå eller løbe:

- Royal Run formår at favne alle på tværs af aldre og kondital, og samtidig formår vi at tiltrække mere end 10.000, der aldrig har deltaget i et motionsløb før. Det er jo en sejr i sig selv, at vi kan få endnu flere i bevægelse og blive ved med at tiltrække nye motionister, siger Dorte Vibjerg.

Her vinker kronprinsen og Mary sammen med børnene.
Her vinker kronprinsen og Mary sammen med børnene.
Powered by Labrador CMS