Har givet 40 år af sit liv til Forsvaret

Han begyndte som værnepligtig i 1983. Siden er generalløjtnant Max Arthur Lund Thorsø Nielsen steget i graderne

Udgivet

Kært barn har mange navne – og nogle kan nøjes med to.

Det gør sig gældende for generalløjtnant Max Arthur Lund Thorsø Nielsen, der internationalt bruger fødenavnet Max, men som ellers oftest kendes som MALT.

Han fik navnet MALT, da han havde første dag som værnepligtig den 1. november 1983. Siden har han båret på navnet i de 40 år, han har gjort tjeneste i det danske militær.

Den 6. november fylder chef for Nato Defense College Max Arthur Lund Thorsø Nielsen 60 år.

Chef for Nato

Selv om kælenavnet ikke er nyt, er stillingen det. I juni skiftede MALT fra stillingen som Dansk Militær Repræsentant til Nato og EU til stillingen som chef for Nato Defense College.

Han blev udnævnt af Natos militærkomité til stillingen, og det har betydet, at han nu har base i den italienske hovedstad, Rom.

Max Arthur Lund Thorsø Nielsen har fejret sin 60-års fødselsdag på forhånd, da han fik besøg i Rom af hele familien i efterårsferien. (Arkivfoto).

Nato Defense College uddanner fremtidens militære og civile ledere og diplomater. Her er fokus særligt på det multinationale samarbejde og forståelse på tværs af kulturer.

Stolt

Om jobbet skriver generalløjtnant Max Arthur Lund Thorsø Nielsen i en mail:

- Jeg er stolt over at være betroet ansvaret for Nato Defense College i denne vigtige periode samt det iboende hverv som fuldtidsambassadør for Nato og de værdier, vi repræsenterer.

- Det mener jeg i al ubeskedenhed, at Danmark også kan være, skriver han.2

Fejres med kolleger

Militæret er en stor del af Max Arthur Lund Thorsø Nielsens liv. Og den runde fødselsdag skal også fejres med kolleger og allierede.

FØDSELSDAG

En fødselsdag er den dag i året, hvor en person er født, hvilket ikke må forveksles med en persons fødselsdato, der er den dato personen fødtes (angivet ved dag, måned og år).

Før 1814 var det ikke dagen for fødslen, der blev opført i kirkebøgerne – det var kun dåbsdagen.

I mange kulturer er der tradition for at festligholde fødselsdagen hvert år med særlig fokus på 'runde' fødselsdage.

Der er tale om rund fødselsdag, når alderen er delelig med tallet ti. Runde fødselsdage fejres ofte med en større fest.

Ved 100-års fødselsdage er der tradition for et festtelegram fra HM Dronningen. 

'Halvrunde' fødselsdage er øvrige tal delelige med 5.

Kilde: Wikipedia

60-års fødselsdagen bliver nemlig tilbragt ved Nato Defence College i selskab med 80 generaler, admiraler og ambassadører fra 44 allierede og partnernationer samt Natos kommandostruktur.

Fejret med god mad og vin

Ved sin side har Max Arthur Lund Thorsø Nielsen hustruen Berit. Der har hun været i 35 år. Sammen har parret to børn og fire børnebørn.

Børn, børnebørn og svigerbørn besøgte ægteparret i Rom i efterårsferien, hvor de fejrede Max Arthur Lund Thorsø Nielsen med god mad og vin og hyggeligt samvær.

Powered by Labrador CMS