Hund sad bomfast under klippe

Speciel redningsaktion i Norge

Udgivet Opdateret

Natten til lørdag fik brand- og redningsvæsenet en noget speciel opgave på Saltøya udenfor Stjørdal i det sydlige Norge. 

Her havde en hund nemlig fået klemt sit hoved uhjælpeligt fast mellem nogle klipper på øen. 

Det skriver VG.NO. 

– Det var specielt, siger brandvæsenets indsatsleder til VG efter weekendens redningsaktion for at få hunden løs midt om natten. 

Hunden sad bomfast under en klippe i Norge.
Hunden sad bomfast under en klippe i Norge.

Han fortæller, at en fortvivlet hundeejer havde ringet ind og fortalt, at hunden havde opdaget noget spændende i klippesprækken. 

Kunne ikke komme ud

– Den var styrtet ind med hovedet først, og kunne ikke komme ud igen, siger indsatslederen.

Men efter en brav indsats og fire timers redningsarbejde fik mandskabet den uheldige hund fri. De måtte bruge boremaskiner for at få det til at lykkes. 

Det var en svær opgave, for der var meget stejlt ved klipperne, men hunden, som var en husky, var fantastisk rolig, oplyser indsatslederen, der satte tre mand på opgaven, mens han selv styrede operationen fra land.

Skar et stykke af

- Vi borede huller og skar et stykke af stenen for til sidst at få hovedet ud. Det er vildt sjovt, når det går godt. Hunden var rolig og bare glad for at komme ud, siger han til VG.

Han fortæller, at hundeejeren var vældig ked af det. 

De havde arbejdet på at få hunden løs selv, og blandt andet brugt sæbe og vand for at vride hovedet ud, men det sad altså bomfast.

Powered by Labrador CMS