Østrigsk slagerkonge fylder år

Hansi Hinterseer erobrede pisten med flere medaljer. Senere strøg han med sit slageralbum til tops på danske hitlister. Fredag 2. februar fylder han 70 år

Udgivet Opdateret

Genren var måske ikke helt lige så moderne som Rasmus Seebachs popmelodier på albummet "Rasmus Seebach", Kashmirs "Trespassers" eller Gorillaz' "Plastic Beach" fra 2010.

Ikke desto mindre var det det selskab, som Hansi Hinterseers slageralbum "The Danish Collection" befandt sig i, da det blev nummer et på den danske hitliste i april 2010.

Knap 14 år senere skriver kalenderen 2024, og den kendte østriger fylder fredag 2. februar 70 år.

Trump-hår og hvide tænder

Det er ellers ikke til at se på ham.

Håret vil formentlig stadig gøre Donald Trump jaloux. Og smilet er stadig så kridhvidt, at man må antage, at en erfaren Hansi Hinterseer-tekniker dobbelttjekker, at scenen er fri for uv-lys, når Hansi Hinterseer optræder med sine sange.

Hansi er søn af Ernst Hinterseer, der er olympisk guldvinder i slalom, og det var faktisk ikke kærligheds- og heimatsange, men skisport, der først gjorde Hansi Hinterseer kendt i hjemlandet.

Fik VM-sølv

Han nåede i sin karriere som skiløber at vinde seks World Cup-løb i slalom og storslalom.

I 1973 vandt Hansi Hinterseer den samlede World Cup i storslalom. Året efter fik han VM-sølv i disciplinen, og han deltog desuden i vinter-OL i 1976.

I 1994 indledte Hansi Hinterseer så en helt anden karriere.

En af de mest populære

Her hittede han med nummeret "Du hast mich heut' noch nicht geküsst" - eller på dansk: "Du har endnu ikke kysset mig i dag".

Siden da har han været en af de mest populære slagersangere.

I Danmark har han ifølge bestsellingalbums.com, som samler data om musiksalg, solgt 85.000 plader i Danmark. Mange af dem var netop eksemplarer af albummet "The Danish Collection".

Hansi Hinterseer fylder fredag 2. februar 70 år. Han er en af de mest populære slagersangere nogensinde. (Arkivfoto).

Indbragte guld

På pladen findes masser af hyldest til kvinder som for eksempel "Schöne Mädchen sind zum küssen da" ("Smukke kvinder er til for at kysse") og "Hey Baby tanz mit mir" ("Hej skat, dans med mig").

Bedrifterne indbragte ham i april 2010 en guldplade fra Sony Music.

Biletter revet væk

Billetterne til den koncert, som han spillede otte måneder senere i Forum Horsens, blev ifølge Sony revet væk.

Det er da også særligt sangene til kvinder, som har udgjort hans succes.

Glad for kvinder

- Jeg er virkelig glad for kvinderne. Det er jo dem, der har givet mig den succes, jeg har i dag, sagde Hansi Hinterseer til Se og Hør i 2010.

I januar havde Hansi Hinterseer været gift med Ramona Hinterseer i 40 år. Parret har to børn sammen, Jessica og Laura.

Powered by Labrador CMS