Situationen forværret: Spærrer vejen

Landevejen ved Randers afspærres, da situationen på Nordic Waste er forværret, og et større jordskred truer.

Udgivet Opdateret

Citathistorie af TV 2 Østjylland

Lørdag er der igen gang i den ved råstof-virksomheden Nordic Waste i Ølst syd for Randers, og faktisk så meget, at landevejen nu er spærret. Det skriver TV2 Østjylland.

Gammel Århusvej fra byskiltet i Ølst syd til Erslevvej afspærres, fordi situationen er forværret omkring det jordskred, der har plaget virksomheden i snart en uge. Det skyldes, at der er opstået risiko for, at højere liggende jordområder også begynder at skride.

Siden tirsdag har medarbejdere og maskiner kæmpet i døgndrift med jordskredet, som har taget flere bygninger med sig i faldet.

Større krav

- Grunden til at vi har lavet yderligere tiltag i dag er, at vi monitorerer dagligt, og i formiddag har vi konstateret yderligere brudlinjer højere oppe, siger direktør Lene Lange til TV2 Østjylland

- Det stiller større krav til den dæmning, vi er ved at bygge. Vi gør alt, hvad vi kan. Vi kæmper mod tiden, men vi bygger, så hurtigt vi kan, og det håber og tror vi lykkes, siger Nordic Waste-direktøren.

Kontaktede kommunen

Det var virksomheden selv, der kontaktede Randers Kommune, der er miljømyndighed på sagen, lørdag formiddag.

- Vi skal forholde os til, at Nordic Waste har henvendt sig og potentielt større jordmængder. Derfor går vi ud på Århusvej nu for at skabe plads til maskinerne. Vi bliver nødt til at forberede os på worst case scenario, og at det løber ud i Alling Å, siger kommunens direktør for udvikling, miljø og teknik, Jens Heslop til TV2 Østjylland.

Ikke forurenet

Politiet spærrer vejen ved Ølst udenfor Randers.

Derfor er man i gang med en forebyggende rørlægning af åen, som helt lavpraktisk bliver pakket ind i stålplader.

- Det bliver en meterløsning, og det ændrer sig nok fra minut til minut. Lige nu tænker vi at banke stålplader på hver side og lave ståltag over, og så håbe jorden løber over, siger Jens Heslop.

Lene Lange understreger, at der ikke er tale om forurenet jord, der skrider. Den forurenede jord, som lå hos virksomheden, er blevet flyttet til en ekstern modtagerplads i torsdags.

Der er ikke fare for vejen, eller at den bliver ramt af jordskredet. Det er kun for at give arbejdsplads.

Ingen tidshorisont

De to direktører kan ikke give nogen tidshorisont.

- Men det er nok mere uger end dage, siger Lene Lange.

Vejarealet skal bruges til at kunne køre olie til gravkøer, servicere maskiner, tankvogne og at kunne komme hurtigt rundt for at håndtere situationen på Nordic Waste.

Politiafspærringen er blevet effektueret fra lørdag eftermiddag klokken 15.45.

Afspærringen giver meget trafik via Ølstvadbrovej.

Indsatsleder på stedet

Beredskab og sikkerhed og Sikkerhed blev i første omgang tilkaldt, oplyser operationschef Anders Rathcke.

- Vi har en indsatsleder på stedet. Men vi har ikke så meget med det at gøre, siger operationschefen.

Powered by Labrador CMS