Slut med snus: 14.000 ansatte får nikotinforbud

Omfatetr alle former for tobak og nikotin mens medarbejderne er på arbejde

Udgivet Opdateret

14.000 ansatte i Odense Kommune må fremover ikke bruge snus, tyggetobak og e-cigaretter med eller uden nikotin, når de er på arbejde.

Det har kommunens økonomiudvalg onsdag ifølge DR bestemt.

Det skal endeligt vedtages i byrådet sidst i oktober, men med beslutningen i økonomiudvalget ventes der at være et flertal i byrådet.

Udvider rygepolitik

Med tiltaget udvider kommunen den nuværende rygepolitik til at omfatte alle former for tobak og nikotin - bortset fra rygeafvænningsprodukter, der er godkendt af Lægemiddelstyrelsen.

Politisk ordfører for Socialdemokratiet Cæcilie Crawley finder det naturligt at indføre et forbud mod de nye produkter, der er kommet på markedet.

- Odense Kommune er en af de største arbejdspladser på Fyn, og jeg synes, det er enormt vigtigt, at vi over for vores unge mennesker siger, at det her skal man ikke bruge, siger hun til DR.

Medarbejderne er med

Medarbejderne er tilsyneladende med på idéen.

- Når vi kan få det til at fungere med den gamle politik, tænker jeg også, at vi kan få det til at fungere med den nye, siger næstformand i samarbejdsorganet Hovedudvalget Tina Andersen til DR.

Godt modtaget i Aalborg

Aalborg Kommune indførte ifølge DR en lignende politik for et år siden.

Det er blevet godt modtaget, oplyser afdelingschef Torben Risager, Aalborg Kommune.

Han siger til DR, at nogle medarbejdere er glade for at være blevet røgfrie og har set forbuddet som "det skub, der lige skulle til for at slippe ud".

Lars Løkke kritiserer

Moderaternes politiske leder, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, er derimod ikke begejstret over tiltaget.

- Stor tilhænger af kommunalt selvstyre - men endnu større tilhænger af personlig frihed under ansvar. Hvorfor forbyde noget, der ikke skader andre og ikke går ud over arbejdstid/-indsats, skriver han på det sociale medie X.

Powered by Labrador CMS