SSI melder ud: Nu er det slut

Det stigende antal coronasmittede betyder, at kun et repræsentativt udsnit af de positive prøver undersøges

Fra mandag i denne uge er der skiftet strategi, så kun et repræsentativt udsnit af de positive prøver gensekventeres. Det betyder, at man ikke længere får oplyst, om der er tale om smitte med omikronvarianten, oplyser Anne-Marie Vangsted, direktør i TestCenter Danmark, på seruminstituttets hjemmeside. (Arkivfoto).
Fra mandag i denne uge er der skiftet strategi, så kun et repræsentativt udsnit af de positive prøver gensekventeres. Det betyder, at man ikke længere får oplyst, om der er tale om smitte med omikronvarianten, oplyser Anne-Marie Vangsted, direktør i TestCenter Danmark, på seruminstituttets hjemmeside. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Fremover får smittede med corona ikke længere oplyst, om de er smittet med den særlige omikronvariant.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Baggrunden er det stærkt stigende smittetal. I flere dage er over 10.000 nye smittetilfælde om dagen blevet registreret.

Det betyder, at man fremover kun gensekventerer et repræsentativt udsnit af de positive prøver og ikke dem alle som hidtil.

- Frem til søndag den 19. december er alle positive corona-prøver blevet testet med vores variant-PCR-test.

- Men fra mandag den 20. december variant-PCR-tester vi kun et repræsentativt udsnit af prøverne, siger Anne-Marie Vangsted, direktør i TestCenter Danmark.

Kan ikke videresende oplysninger

Når der ikke længere konsekvent testes for omikron, kan Statens Serum Institut heller ikke længere sende oplysningerne videre til Styrelsen for Patientsikkerhed.

- På den måde vil folk ikke længere kunne få oplyst, om de er smittet med omikron, siger Anne-Marie Vangsted.

I praksis har det ifølge direktøren heller ikke længere nogen betydning i forhold til smitteopsporing.

- Med Sundhedsstyrelsens nye retningslinier er det ikke længere nødvendigt for borgerne at vide, om det er omikron, da de skal forholde sig til smitten på samme måde som før og følge de samme anvisninger fra coronasmitte.dk, siger Anne-Marie Vangsted.

Nu er den dominerende

Da omikronvarianten første gang blev opdaget herhjemme i slutningen af november, blev der indført særlige anbefalinger for nære kontakter til smittede med den variant.

De blev anbefalet at gå i selvisolation. Desuden skulle de PCR-testes på dag 1, 4 og 6, uanset om de var vaccineret eller tidligere smittet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyste tirsdag på Twitter, at omikronvarianten nu er den dominerende herhjemme.

Statens Serum institut, SSI

Statens Serum Institut (SSI) er et institut under Sundhedsministeriet, hvis mission er, at "Vi styrker sundhed gennem sygdomskontrol og forskning".

SSI’s hovedopgaver er reguleret i Sundhedslovens § 222 og Finanslovens § 16.35.01 og omfatter en række centrale beredskabsopgaver, herunder forebyggelse og bekæmpelse af infektioner, biologiske trusler og medfødte sygdomme.

SSI's aktivitetsområde

  • Overvågning, forebyggelse og intervention i forhold til infektionssygdomme og biologiske trusler
  • Screening af alle nyfødte for medfødte sygdomme for at reducere følgeskader
  • Special- og beredskabsunderstøttende diagnostik og referencefunktioner på det biomedicinske område
  • Sikring af forsyningen af vacciner og beredskabsprodukter til vaccinationsprogrammerne og til beredskabet
  • Forskning på internationalt niveau for at styrke overvågning, diagnostik, behandling og forebyggelse
  • Drift af Danmarks Nationale Biobank og relaterede registre
  • Varetagelse af det veterinære beredskab i et One Health-perspektiv i Dansk Veterinærkonsortium, der også omfatter Københavns Universitet
Kilde: ssi.dk
Powered by Labrador CMS