Sverige indfører indrejse-restriktioner

Fra 28. december indføres nye regler

Udgivet Opdateret

Sverige skærper i næste uge indrejsereglerne, så alle rejsende skal kunne fremvise en maksimalt 48 timer gammel negativ coronatest.

Det oplyser den svenske regering onsdag i en pressemeddelelse.

Reglerne gælder også for Sveriges nordiske naboer - og dermed også for danskere. Det gælder for voksne samt børn over 12 år, og det gælder uanset, om man er vaccineret eller har fået et boosterstik, lyder det.

Dog er personer, der rejser via Sverige mellem Bornholm og Danmark, undtaget forbuddet, lyder det i pressemeddelelsen.

Og det glæder den danske udenrigsminister Jeppe Kofod på Twitter.

- Godt nyt! Transitrejsende Bornholm/Sjælland via Ystad fritages for krav om fremvisning af negativ test og coronapas ved indrejse i Sverige.

- God konstruktiv dialog med vores svenske venner, skriver Jeppe Kofod.

Der er også mere lempelige krav for personer, der pendler mellem Danmark og Sverige. De skal kunne fremvise en negativ test, der er maksimalt en uge gammelt, skriver den svenske regering.

Det er afgørende for at sikre smidig trafik over sundet, siger Øresundsbroens direktør, Linus Eriksson, i en pressemeddelelse.

- Vi har fuld forståelse for, at det er nødvendigt at stoppe smittespredningen, men det er afgørende for borgerne i Øresundsregionen, at Øresundsbroen er åben for de mennesker, der har deres liv og arbejde på begge sider af broen.

- Det gælder særligt for pendlere, som bor, arbejder og studerer på begge sider samt for rejsende til og fra Bornholm, og derfor er vi meget glade for dagens beslutning, lyder det fra Linus Eriksson.

Flere restriktioner

Tidligere kom det frem, at Østrig nu kræver 10 dages karantæne for turister fra Danmark, medmindre de både har fået et boosterstik og kan fremvise en negativ PCR-test.

Danmark bliver betegnet som højrisikoland.

Onsdagens coronatal

- Der er 13.386 smittede i dag. Indlæggelserne stiger ikke i samme grad. 553 er indlagt. Det er en færre end i går. De vil stige igen, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tidligere onsdag.

Af de indlagte er 66 på intensiv. Af dem er 37 tilkoblet en respirator.

Der er det seneste døgn registreret 14 dødsfald.

Det samlede tal er nu på 3.158.

Sådan skal man forstå de daglige coronatal

Der bliver dagligt offentliggjort en stribe tal på Statens Serum Instituts hjemmeside, der beskriver, hvordan udviklingen går med coronavirusset i Danmark.

Her er en oversigt over, hvad tallene beskriver:

Powered by Labrador CMS