X Factor-stjerne: - Jeg har først turdet nu

Mariya Apollonia har ofte undgået at stå frem af frygt for ikke at gøre det godt nok

Den seneste tid har 24-årige Mariya Apollonia været igennem en stor udviklingskurve.

Hun har ofte gemt sig selv væk, af frygt for at hun ikke har gjort det, hun satte sig for, godt nok. Men sådan er det ikke, efter hun i dette års "X Factor" er kommet under den erfarne dommer Thomas Blachmans vinger som hans solist over 23 år.

- Når jeg siger, du er god nok, så er du god nok, sagde Thomas Blachman til hende inden "six chair challenge" og kaldte hende en af de bedste sangere, som nogensinde har været forbi.

Tror mere på sig selv

Her gik Mariya Apollonia videre til bootcampen, hvor den endelige udvælgelse fandt sted, og Thomas Blachman valgte at tage hende med til årets liveshows.

- Jeg tror meget mere på mig selv. 100 procent. Det er en sindssyg anerkendelse af mit håndværk som sanger, at nogle ser et potentiale i det, lyder det nu fra Mariya Apollonia.

- Hele teamet og Blachman har været vildt gode til at tage imod mig og alle de ting, jeg kommer med i bagagen, i forhold til de usikkerheder jeg har ved at stå på en scene og skulle præsentere mig selv eller lave interview og dele min historie. De er vildt gode til at tage mig i hånden og have min ryg.

I år har tiden været moden til, at Thomas Blachmans voksne solist, Mariya Apollonia, har turdet stille sig frem, som hun er. (Arkivfoto).

Har ikke turdet før nu

Gennem årene er Mariya Apollonia blevet opfordret til at stille op til talentprogrammet, fordi castere havde fået øjne - eller snarere ører - for hende gennem de sociale medier. Men hun har ikke turdet at stille op før nu.

- "X Factor" er noget helt andet, end hvad jeg er blevet præsenteret for i min familie og omgangskreds, siger Mariya Apollonia og uddyber:

- Jeg kommer fra et meget almindeligt hjem, hvor sådan noget som at stå på en scene ikke bare var noget, man lige gjorde. Men det kan man altså godt, hvis man arbejder hårdt nok for det, siger hun videre.

Dansen har hjulpet

Hendes mange år på en danseskole i København har også hjulpet hende på vej.

- Det er et helt andet miljø, end hvad jeg kommer fra, hvor det var sådan: "Uh, pas nu på med, hvad du siger, og hvordan du viser dig selv". Det er det, der har gjort, at jeg måske ikke har turdet vise mig selv så offentligt, fortæller Mariya Apollonia.

- Men på danseskolen har de sagt: "Du skal bare stå ved sig selv. Du skal bare gøre det og tage en hel masser chancer og bare være ligeglad med, hvad andre tænker". Så tænkte jeg: "Vi prøver ad og så ser vi, hvad der sker".

En god fornemmelse

Alligevel blev Mariya Apollonia utroligt nervøs, da hun tog til precasting på "X Factor".

Trods det gik hun alligevel derfra med en god fornemmelse.

- Der må være noget guld i, at jeg går så langt ud af min komfortzone, husker hun, at hun tænkte dengang.

Så hun tog til den egentlige audition. Hun nævnte for dommerne, at hun led af sceneskræk og en frygt for at blive bedømt. Men talentet oversvømmede nervøsiteten.

Fedt at få det tilbage

Nu er hun nået til tredje liveshow.

- Det er fedt, at folk kender mig og kan huske mit fornavn. Jeg har altid gået meget op i, hvordan andre mennesker har det og huske at anerkende andre mennesker. Så det er meget fedt, faktisk, at få det tilbage. Folk ved ikke, at jeg virkelig har sunget i mange år, fortæller hun.

- Jeg håber at kunne opnå følelsen af, at jeg godt må tage min plads i musikbranchen. Og at folk hører, hvad jeg har at sige, når jeg synger, siger hun.

Fredag går hun på scenen i "X Factor" med nummeret "Jeg elsker alt hvad du hader ved mig". 

Powered by Labrador CMS