Æter og jernrør: Her er anklagerne i drabssag

To mænd og to kvinder er tiltalt for drabet

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Ifølge anklageskriftet mod de fire personer, to mænd og to kvinder, der er tiltalt for drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen i juli sidste år, havde de fire forsøgt at slå ham ihjel ved tre andre lejligheder, inden det lykkedes den 14. juli 2022.

Æter eller kloroform 

Af anklageskriftet fremgår det, at de fire er tiltalt for tre forsøg på manddrab ved tre gange i ugerne op til den 14. juli at have lokket ham ud til en adresse i Allingåbro, skriver TV2 Østjylland.

Her ville de overfalde og binde ham samt klemme ham ihjel under en bil, dræbe ham ved brug af jernrør, dræbe ham ved brug af æter eller kloroform, dræbe ham ved kvælning eller på anden voldelig vis dræbe ham. De forsøg mislykkedes dog, da han nåede at køre fra stedet i alle tre tilfælde.

Usømmelig omgang med lig

De er tiltalt for manddrab ved slag med metalrør samt kvælning eller på anden vis at have dræbt den 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen.

De er også tiltalt for usømmelig omgang med lig, da de ifølge anklageskriftet skal have klædt liget af, pakket det ind i plastik og tape, transporteret det rundt i Østjylland, inden det blev efterladt i en skov ved Gassum.

Der ligger også en tiltale for bevisbortskaffelse, idet de i dagene efter drabet tilintetgjorde beviser ved at brænde hans tøj af og bortskaffe telefoner og andre genstande på en genbrugsstation.

To mænd og to kvinder er tiltalt for drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen sidste år.
To mænd og to kvinder er tiltalt for drabet på Frank Dan Nørgaard Jørgensen sidste år.

Varebil brændt af 

Den dræbtes hvide Mercedes Vito varebil blev også brændt af på en skovparkeringsplads ved Allingåbro, og de er derfor også tiltalt for brandstiftelse.

Den 26-årige Jesper Jensen blev i januar idømt 12 års fængsel for drab i en tilståelsessag, og hans forklaring fik stor betydning for anklagen mod de øvrige, har specialanklager Jesper Rubow tidligere sagt til TV2 Østjylland.

Fik 28.000 kroner 

- Han skal have et klap på skulderen, hvis man kan sige det sådan, for at komme med en fuld tilståelse, men specielt også for at komme med en forklaring, der får betydning for flere af de andre, sagde anklageren i januar til TV2 Østjylland.

- Jeg mener, de er blevet skubbet ud foran bussen, kan man sige.

Tidligere er også en 37-årig mand idømt seks måneders fængsel for at hjælpe med at skaffe liget og bilen af vejen. Han fik 28.000 kroner for medvirken, som blev konfiskeret.

Powered by Labrador CMS