Dobbeltmorder på flugt anholdt

Han stak af under udgang

Udgivet Opdateret

Den dobbelte drabsmand Stig Millehaugen er blevet anholdt i Oslo efter en uge på flugt.

Det skriver det norske medie VG.

- Det var en politipatrulje, der fandt ham. Han var medtaget og bliver behandlet. Det foregik helt udramatisk, siger operationsleder Rune Hekkelstrand til VG.

Millehaugen blev anholdt onsdag omkring klokken 10.30, oplyser politiet. 

Blev væk fra udgang

53-årige Stig Millehaugen blev væk fra udgang fra et fængsel i Trondheim, hvor han var i gang med at afsone sin straf for drab på en bandeleder og en fængselsbetjent.

Han har siddet fængslet siden september 2012. Han var på sin sjette udgang og skulle være vendt tilbage til fængslet sidste onsdag eftermiddag.

Den dobbelte drabsmand Stig Millehaugen er efter flere dage på flugt igen anholdt.
Den dobbelte drabsmand Stig Millehaugen er efter flere dage på flugt igen anholdt.

Dræbte bandeleder

Den 53-årige er tidligere flygtet tre gange. Under et flugtforsøg fra Sarpsborg fængsel i december 1992 skød og dræbte han en fængselsbetjent og tvang en anden betjent til at køre ham til Oslo.

Før sin flugt onsdag havde Millehaugen afsonet omtrent ti år i Trondheim fængsel.

Nægter sig skyldig

Han blev dømt 21 års forvaring med en mindstetid på ti år for drabet på lederen af den kriminelle bande Young Guns - den 28-årige Mohammad "Jeddi" Javed. 

Han blev skudt og dræbt 19. januar 2009.

Millehaugen har hele tiden nægtet sig skyldig i drabet på Javed. Han blev dømt for drabet sammen med en anden mand - Ahmed Shahbaz Dad, der blev idømt 21 års fængsel.

STIG MILLEHAUGEN

I august 1993 blev Millehaugen idømt 17 års fængsel for at have dræbt fængselsbetjent Jon Arild Martinsen under et flugtforsøg og for røveri ved Svartskog og Nesbru i august 1992.

Inden han blev løsladt, skiftede Millehaugen sit efternavn til Bergquist i 2008, men skiftede sit efternavn tilbage til Millehaugen i april 2009.

Den 1. juni 2022 mødte Millehaugen ikke op til afsoning efter orlov i Trondheim fængsel, og der blev slået landsalarm.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS