Får 12 år for drabsforsøg

Offer blev ramt i siden af kroppen af skud fra maskinpistol på parkeringsplads i Brøndby

Udgivet Opdateret

Et forsøg på at dræbe en mand i Brøndby med maskinpistol har mandag ført til en dom på fængsel i 12 år.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Normalt straffes drabsforsøg med fængsel i seks år. Den markant hårdere sanktion skyldes, at forbrydelsen skete på et offentligt sted med et farligt våben, og at den dømte tidligere er dømt for besiddelse af skydevåben.

Ankede dommen

Den dømte er en mand på 35 år. Han har på stedet anket til landsretten.

Ifølge politiet var det jalousi, som lå bag episoden, der skete 18. januar sidste år på en parkeringsplads.

Offeret er en mand på 34 år. Et par måneder efter hændelsen på parkeringspladsen blev han igen forsøgt dræbt. I den sag er en 45-årig mand blevet idømt fængsel i otte år, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Manden valgte at anke dommen på stedet.
Manden valgte at anke dommen på stedet.

Straf for manddrab

I straffeloven skelnes der som udgangspunkt mellem to typer af drab – manddrab (§ 237) og uagtsomt manddrab (§ 241). Den primær forskel på de to typer drab er personens forsæt til at begå drabet.

Der dømmes kun efter straffelovens § 237, hvis det bliver tilstrækkeligt bevist, at gerningsmanden havde det fornødne forsæt til at begå drab.

Hvis en person forsøger at slå en anden person ihjel, men dette mislykkes, så kan der rejses tiltale efter forsøg på overtrædelse af straffelovens § 237.

Strafferammen:

Manddrab kan medføre en straf fra 5 års fængsel indtil livstid. En livstidsdom i Danmark medfører ikke nødvendigvis fængsel resten af den dømtes liv. Straffelovens § 41 angiver, at livstidsdømte efter 12 år har ret til at få afgjort, om de kan prøveløslades.

Retspraksis:

Der afsiges alene ubetingede frihedsstraffe for manddrab efter straffelovens § 237.

I de fleste afgørelser er straffen mellem 6 og 14 års fængsel, men i manddrabssager beror strafudmålingen meget af de konkrete omstændigheder i sagen. Derfor er det vigtigt at have en god forsvarsadvokat, da han vil kunne fremhæve netop de omstændigheder i din sag, som kan tale for en mindre straf.

Kilde: Hviid Advokater
Powered by Labrador CMS