Fogh: Han er lige så farlig som Hitler

Tidligere statsminister og generalsekretær for Nato, Anders Fogh, kommer med dyster udmelding

Tidligere statsminister og tidligere generalsekretær for NATO, Anders Fogh Rasmussen, advarer i et interview med Berlingske om, at Putin kan være lige så farlig som Hitler og Stalin.
Udgivet Opdateret

Danmarks statsminister gennem ni år, og generalsekretær for Nato fra 2014 til 2019, Anders Fogh Rasmussen, kommer nu med en hårrejsende udmelding i et interview med Berlingske Tidende.

Her fortæller han, hvor rasende Putin blev, da han oplevede ham ved et NATO-topmøde i 2008, som resulterede i en erklæring om, at de to tidligere sovjetstater, Ukraine og Georgien, en dag ville blive medlemmer af NATO. 

Forlod bygningen

Det blev så voldsomt for den russiske leder, at han forlod ikke bare lokalet, men bygningen i høj fart, skriver Berlingske.

I interviewet uddyber Anders Fogh Rasmussen, at vi i dag – ved synet af Ruslands præsident – må erkende, at vi står med en fjende af samme kaliber som Stalin og Hitler.

'Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sige det, men jeg mener, at Putin er lige så slem som Stalin og Hitler. Du kan også se, at han har forsøgt at skrive historien om Stalin om for at dække over de grusomheder, han begik,' siger han blandt andet til Berlingske.

Powered by Labrador CMS