Han trak ikke vejret

45-årig mand mistænkt for drab

Udgivet Opdateret

I foreløbig fire uger skal en 45-årig mand sidde varetægtsfængslet. Han er mistænkt for at stå bag et drab i den grønlandske bygd Arsuk.

Det oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse torsdag.

Politikommissær Julie Senderovitz Bendtsen skriver, at den 45-årige blev fængslet onsdag aften. Om 28 dage skal en dommer på ny vurdere, om der er beviser nok til at holde manden bag tremmer.

Han var livløs

Det var tirsdag aften, at vagtcentralen klokken 22.24 modtog en melding om en livløs person i bygden, der ligger i den sydvestlige del af Grønland.

Grønlands Politi har anholdt den formodede drabsmand.
Grønlands Politi har anholdt den formodede drabsmand.

Kommunefoged og sundhedspersonale blev med det samme sendt til adressen, hvor de fandt den 58-årige mand, livløs og uden vejrtrækning.

- Der blev påbegyndt livreddende førstehjælp med det samme, men det lykkedes desværre ikke at redde mandens liv, skrev politikommissæren i forbindelse med fundet tirsdag.

Betjente sendt afsted

Politiet i Nuuk sendte fire efterforskere med helikopter til Arsuk. De ankom tidligt onsdag morgen, og om aftenen valgte en dommer i Nuuk altså at fængsle den mistænkte mand.

Ifølge politiet er det forklaringer fra vidner samt "omstændigheder på gerningsstedet", som gør, at politiet efterforsker sagen som drab. Det fremgår ikke, hvordan drabet menes at skulle være begået.

Powered by Labrador CMS