Haps! Falco fanger mand på flugt

Politihunden kunne han ikke slippe fra

Udgivet Opdateret

For nylig ringede en kvinde i Virum til os, midt om natten, fordi hun kunne se noget, der muligvis havde vores interesse.

Kvinden var midlertidigt oppe fra sin nattesøvn, og da hun spejdede ud af vinduet og ud i natten, bemærkede hun en bil med tændte forlygter holde ude på villavejen. 

Kort tid efter slukkede forlygterne på bilen, og to mænd steg ud af den. 

Mændene tændte nu for nogle andre lygter, nemlig et par lommelygter, hvorefter de luskede ind i haven ved et hus på villavejen.

Politihunden Falco fik fat i en indbrudstyv
Politihunden Falco fik fat i en indbrudstyv

"God vind i sejlene"

Kvinden mistænkte, at det var indbrudstyve på rov og ringede derfor straks til os. 

"Vi delte hendes mistanke og drejede omgående roret i retning mod Virum og sørgede for, at der var god vind i sejlene", skriver Nordsjællands Politi.

De to mænd med lommelygterne var dog ikke længere ved det pågældende hus. 

Patruljen bestod også af en firbenet kollega, Falco, der nu blev sat ind i jagten. 

Falco fandt hurtigt et spor at stikke snuden i, og så gik det ellers derudaf. 

Fanget af Falco

Han trak betjentene gennem flere indkørsler, haver og hække, virkelig mange hække, inden de alle endte ind på en byggegrund, hvor politiet kunne se en mand spæne over den tomme grund og ud på villavejen igen.

"Vi satte i løb, imens vi råbte og bjæffede til manden i vilden sky, at vi kom fra politiet, og at han skulle stoppe. Vores råb virkede dog ikke efter hensigten, men heldigvis mødte manden kort efter et hegn, som han ikke nåede at forcere, før Falco havde taget ham til fange, og vi kunne klikke et par håndjern på ham og sigte ham for forsøg på indbrud", står der videre. 

Den anden mand nåede desværre at undslippe.

"Ring til os"

Dagen efter blev den anholdte stillet for en dommer, der valgte at varetægtsfængsle ham, og nu efterforskes episoden nærmere.

"Det var særdeles skarpt observeret af anmelderen, som fortjener stor ros for at forfølge sin mistanke og reagere på den. Skulle du selv opleve noget mistænkeligt, hører vi og Falco naturligvis også meget gerne fra dig", opfordrer politiet.

Powered by Labrador CMS