Helle raser over dyremishandler

Den store dyreelsker Helle Osorio begriber ikke, at man kan få sig selv til at dumpe fire undulater i et lille bur udenfor i heftigt blæsevejr

Helle Osorio langer ud efter personen, som har efterladt fire undulater udenfor i heftigt blæsevejr.
Helle Osorio langer ud efter personen, som har efterladt fire undulater udenfor i heftigt blæsevejr.
Udgivet Opdateret

- Jeg skal passe på, at mit temperament ikke løber af med mig, for så kommer jeg til at sige noget rigtig grimt, konstaterer Helle Osorio.

Hvis der er noget, som kan få 58-årige Helle Osorio op i det røde felt, så er det efterladte dyr. 

Så da hendes mor ringede og fortalte, at hun havde fundet fire fugle, som var blevet efterladt i et lille bur med en pose foder ovenpå, blev Helle Osorio godt gal i skralden. 

-Hvad fanden bilder de sig ind? Fuglene er bare blevet losset ud. Problemet er blevet losset væk. Vedkommende skulle have et los i bagdelen, siger Helle Osorio til Newsbreak.dk.

Den nemme løsning - ikke den rette

Moren fandt fuglene, som viste sig at være undulater, søndag formiddag ude foran hoveddøren ind til sin opgang i Vejle, efter den voldsomme storm havde hærget løs.

- For tiden benytter mine forældre kælderen, når de skal ind til deres bolig. Så vi ved ikke, om de har stået udenfor i blæsevejret i 10 minutter eller 10 timer, fortæller Helle Osorio.

Undulaterne havde ikke en jordisk chance for at klare sig selv i det bur, påpeger hun.

- Det vidner om dårlig dømmekraft. Det er måske den nemme løsning, men det betyder ikke, at det er den rette. 

Her er undulaterne nu

Det virkede til, at den ene af de fire undulater "ikke havde det så godt" ifølge Helle Osorio, imens de tre andre umiddelbart havde det fint.

Helle Oriso kontaktede vagtcentralen hos Dyrenes Beskyttelse, og fuglene er nu blevet indleveret på et dyreinternat i Brande. Det bekræfter internatet over for Newsbreak.dk. 

- Der er tale om en han og tre hunner. Den ene er pjusket i pelsen, hvilket tyder på, at den ikke plejer sin pels. Det er et tegn på, at den ikke har det godt, lyder det.

Brande Internat har fremlyst undulaterne. 

- Undulaterne har fyldt i hovedet på mig. Jeg håber og krydser fingre for, at de får et nyt godt hjem, siger Helle Oriso til Newsbreak.dk.

Hjertet banker for dyr

Helle Osorio er en stor dyreelsker. 

- Jeg forstår dyr bedre end mennesker. Jeg vil hellere være sammen med dyr end mennesker, fortæller hun.

Derfor gør det ondt i dyreelskerens hjerte, når dyr behandles dårligt. 

- Jeg forstår ikke, at man kan finde på at efterlade dyr på den måde. Fred være med at man ikke længere kan tage sig af dyrene, men så må man ringe til nogen, som kan. Det kræver kun et opkald, lyder det.

Det lod til, at en af undulaterne ikke havde det så godt, da den blev fundet i buret. Men dens tre kammerater havde det umiddelbart fint.
Det lod til, at en af undulaterne ikke havde det så godt, da den blev fundet i buret. Men dens tre kammerater havde det umiddelbart fint.
Powered by Labrador CMS