Mia-sagen: Kender dem fra tidligere

Torsdag formiddag vil en anklager kræve to mænd, der onsdag er anholdt for drab, varetægtsfængslet. De to mænd var i forvejen kendt af politiet

Den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, som forsvandt efter en bytur i Aalborg natten til søndag, er endnu ikke fundet. Men politiiet har anholdt to 36-årige mænd, som sigtes for drab, og som torsdag fremstilles i grundlovsforhør.
Den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, som forsvandt efter en bytur i Aalborg natten til søndag, er endnu ikke fundet. Men politiiet har anholdt to 36-årige mænd, som sigtes for drab, og som torsdag fremstilles i grundlovsforhør.
Udgivet Opdateret

To mænd, der er anholdt for drab på Mia Skadhauge Stevn, fremstilles torsdag formiddag klokken 11 i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg.

Det bekræfter anklager Mette Bendix over for Ritzau.

22-årige Mia Skadhauge Stevn har været forsvundet, siden hun natten til søndag var i byen i Aalborg. Det sidste spor af hende er fra søndag morgen klokken 06.09, hvor videoovervågning viser, at hun stiger ind i en mørk bil.

Mia Skadhauge Stevn er endnu ikke fundet, men det er lykkedes politiet at finde frem til bilen, og onsdag formiddag blev to mænd på 36 år anholdt og sigtet for drab.

Kendt af politiet

De to anholdte mænd er i forvejen kendt af politiet.

- Men det er for bagateller, understreger efterforskningslederen, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

I forbindelse med anholdelserne rykkede politiet ud til to adresser i Østervrå og Flauenskjold. Her har betjente og teknikere arbejdet dagen igennem i søgen efter spor af Mia.

Sent onsdag eftermiddag kan Frank Olsen dog ikke sige, om man har fundet spor, der kan underbygge mistanken mod de to mænd.

- Vi arbejder stadig derude, forklarer han.

Fandt bil på adresse

På en af adresserne fandt politiet en bil, som formentlig er identisk med den mørke bil, som samlede Mia Skadhauge Stevn op søndag morgen.

Politiet har tidligere offentliggjort et grynet billede af bilen, og det er blandt andet henvendelser fra offentligheden, som har ført til anholdelsen af de to mænd.

En teori har været, at der var tale om en pirattaxa, som Mia Skadhauge Stevn ville tage hjem fra byturen.

Vil have dem varetægtsfængslet

Frank Olsen kan dog ikke sige, om en af de to mænd eller begge har kørt pirattaxa.

- Så langt er vi ikke i efterforskningen, siger han.

I grundlovsforhøret torsdag formiddag vil anklageren argumentere for, at de to mænd skal varetægtsfængsles.

For at det kan ske, skal en række betingelser være opfyldt, blandt andet skal der i det mindste være en begrundet mistanke om, at de er skyldige.

Onsdag eftermiddag kan Frank Olsen ikke sige, hvordan de to mænd stiller sig til sigtelsen.

- Vi er stadig i gang med at afhøre dem. Men selv om jeg vidste det, ville jeg nok ikke sige det, for vi vil begære dørene lukket ved grundlovsforhøret, siger vicepolitiinspektøren.

Leder også efter ung mand

Mia er ikke det eneste unge menneske Nordjyllands Politi er i gang med at lede efter.

Natten til fredag forsvandt nemlig den 21-årige Oliver, der sidst blev set på Toldbods Plads i Aalborg efter en bytur omkring klokken 01.00.

Siden har politiet ledet efterham - med assistance fra private og Beredskabet.

I eftersøgningen har der blandt andet været indsat helikoptere og Aalborg havn er blevet undersøgt med en såkaldte 'vandsøgshund'.

Nordjyllands Politi har ikke en konkret fornemmelse af, hvor den 21-årige unge mand kan være.

Den forsvundne mand, Oliver, beskrives som almindelig af bygning og med mørkt hår. Han bærer briller.

Politiet oplyste, at han var iført en mørk uldfrakke, lyseblå jeans og brune sko.

Powered by Labrador CMS