Stalker bryder tilhold 700 gange

En mand i 50'erne har skrevet en lang række grove og personlige opslag om sine børn og ekskone

Udgivet Opdateret

En 57-årig mand er fredag blevet idømt et års fængsel af Retten i Aarhus for stalking af sin ekskone og deres fælles børn.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Manden lavede mindst 667 opslag og kommentarer på sociale medier med groft eller personligt indhold om ekskonen og børnene i en periode på lidt over et år.

Opsøgte ekskone

Han har også brudt sit tilhold ved at opsøge kvinden på hendes nye adresse i marts 2021, fremgår det af anklageskriftet mod manden.

Ifølge TV 2 Østjylland har retten i sin dom lagt vægt på, at manden systematisk og vedvarende har brudt sit tilhold.

Anker på stedet

Retten finder også ifølge mediet, at opslagene på de sociale medier er en måde at kontakte kvinden og børnene på.

Hvad er stalking?

* Definitionen på stalking er en kombination af adfærd og hændelser, der påføres et andet menneske, og som af den udsatte opleves som gentagne, påtrængende og uønsket kontakt og kommunikation.

* Stalking kan både handle om fysisk forfølgelse og for eksempel gentagne telefonopkald, sms’er og beskeder på sociale medier.

* Hver for sig kan hver enkelt handling ofte virke uskyldig og harmløs, men set i en sammenhæng, og set i forhold til stalkeren og den udsattes relation og historie, kan aktiviteterne opleves som frygtskabende, indtrængende og forstyrrende på offeret.

* Næsten to tredjedele af ofre for stalking er kvinder.

* Ifølge Justitsministeriets forskningskontor rammes 100.000-130.000 mennesker årligt af stalking.

Kilde: Dansk Stalking Center

Den 57-årige mand har anket sagen på stedet. Han og hans forsvarer gik efter en frifindelse og ellers maksimalt seks måneders fængsel.

Powered by Labrador CMS