Tiltalt for dobbeltdrab: Har aldrig været der

Den 23-årige mand nægter at have været i Kalundborg

Udgivet Opdateret

En 23-årig mand, der er tiltalt for dobbeltdrab og drabsforsøg i Kalundborg, nægter, at han nogensinde har været der.

Det fortæller han tirsdag i et retslokale i Herfølge.

Sammen med fem andre mænd er han tiltalt for dobbeltdrab og et drabsforsøg, der blev begået på parkeringspladsen ved supermarkedet Meny i Kalundborg.

Her blev tre unge mænd på brutal vis skudt ned tirsdag den 17. november 2020. To af mændene døde samme aften, den tredje blev alvorligt såret.

Fundet DNA

Anklager Thomas Rasmussen oplyser, at den 23-åriges dna er fundet på rattet og ved handskerummet i en hvid Audi, der efter drabet blev fundet i Kalundborg.

Ved hjælp af nummerpladegenkendelse og overvågningskameraer har politiet kunne konstatere, at den hvide Audi er i følgeskab med en sort Audi og en anden hvid bil, når den bevæger sig rundt i omegnen af Kalundborg.

Den 23-årig mand fortæller, at han ikke kender noget til bilen.

Flere pårørende til stede

Flere af de seks tiltaltes kærester er også til stede i retten. Løbende bliver der udvekslet smil og blink frem og tilbage mellem de tiltalte og tilhørerrækkerne.

Lige bag kvinderne sidder de pårørende til de to afdøde mænd.

Anklagemyndigheden har som en led i sagen mod de tiltalte indhentet billeder fra overvågningskameraer ved lejlighedsopgangen på Brøndby Nord Vej, hvor den 23-årige boede frem til sin anholdelse.

Anklager Thomas Rasmussen fremviser overvågningsbillederne og peger på en af mændene.

Her fandt dobbeltdrabet sted.
Her fandt dobbeltdrabet sted.

Er det dig?

- Er det dig, spørger han.

- Det kan godt være mig, svarer den 23-årige mand. Han sidder yderligt på stolen og let lænet tilbage med hænderne foldet hen over maven.

Minut for minut gennemgår anklagemyndigheden tidspunkterne for overvågningen. Hver dag i fire dage op til drabene ses fire mænd komme og gå fra opgangen.

Sammenholder tidspunkter

Anklagemyndigheden sammenholder tidspunkterne med GPS-udlæsningen fra en sort Audi, som i dagene samtidig ankommer til en placering tæt på lejligheden. 

Og mener, at der er et sammenfald.

Netop den sorte Audi spiller en central rolle i sagen om dobbeltdrabet, og politiet mener, at den højst sandsynligt er blevet brugt som flugtbil fra Kalundborg.

Den er leaset af en af de andre tiltale mænd i sagen. Retssagen mod de seks tiltalte fortsætter indtil midten af juni.

DOBBELTDRAB I KALUNDBORG

Anmeldelsen om skyderiet modtog politiet kl. 18.12. 

Omkring 15 minutter senere fik politiet en anmeldelse om, at en brændende bil holdt på Eskebjergvej i Kalundborg.

Ofrene i sagen var tre mænd i starten af 20’erne fra Storkøbenhavn. Det tredje offer, der overlevede flere skud, blev efter behandling på sygehuset udskrevet efter 10 dage.

Kilde: Newsbreak.dk
Powered by Labrador CMS