Dømt: Ville sælge våben til betjente

Tre mænd er blevet kendt skyldige i en sag om omfattende handel med våben og forsøg derpå

Udgivet Opdateret

Retten i Holstebro har mandag kendt tre mænd skyldige i en sag om våbenhandel, forsøg på våbenhandel og besiddelse af våben.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Risikerer udvisning

Anklageren og mændenes forsvarsadvokater skal nu argumentere for, hvilken straf der skal uddeles.

To af mændene - der er 33 og 32 år gamle - er udenlandske statsborgere og risikerer udvisning fra Danmark. Den tredje mand er en 62 år gammel dansk statsborger.

Ville sælge til betjente

Sagen omhandler blandt andet flere forsøg på i foråret 2022 på en adresse i Struer at sælge våben til to mænd. 

Handlen gik ikke igennem. 

De to mænd var undercover politibetjente.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi
Powered by Labrador CMS