DR-journalister får skarpe hug

I et åbent samråd om DR's dokumentar "Forfulgt af politiet?" kritiserer justitsministeren DR's ledelse

Udgivet Opdateret

DR's dokumentar "Forfulgt af politiet?" har skabt et unuanceret billede af politiets håndtering af den syriske familie i dokumentaren.

Det viser den seneste tids mange reaktioner, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) tirsdag i et åbent samråd i Folketingets Retsudvalg.

- Jeg synes, at det er under al kritik med de insinuationer, der er blevet skabt fra dokumentarskabernes side. Nogle seere har ligefrem fået det indtryk, at politiet stod bag drengens forsvinden, siger han.

Under tirsdagens åbne samråd i Folketingets Retsudvalg har justitsminister Peter Hummelgaard (S) besvaret spørgsmål om DR-dokumentaren "Forfulgt af politiet?". (Arkivfoto).

Dokumentaren kredser om en familie, som i længere tid følte sig jagtet af politiet i Vejle. Før dokumentaren blev offentliggjort, var et af familiemedlemmerne, den dengang 16-årige Farhad Tober, forsvundet.

Alvorlig chikane

Efter udgivelsen af dokumentaren blev drengen genforenet med sin familie.

Mandag kom det frem, at to medarbejdere fra Sydøstjyllands Politi efter dokumentarens offentliggørelse er blevet udsat for så alvorlig chikane, at politikredsen har betalt for genhusning af medarbejderne og deres familier i en uge.

Ministeren fortæller under samrådet, at de pågældende politifolk er blevet hængt ud på nettet, og at deres private oplysninger er blevet offentliggjort.

Bobler af vrede

- Det bobler over i mig af vrede og frustration over både visse medier og brede dele af offentligheden. På et blankt stykke papir konkluderede de bare oven på en dokumentar, der reelt ikke giver nogen svar.

- Jeg synes, at det er under al kritik, at Danmarks Radios ledelse ikke tydeligere og klarere har været inde at tage ansvar for denne her situation, siger han.

Han peger på, at årsagen til chikaneringen af betjentene, er den klipning, som lægger op til, at politiet har haft noget at gøre med drengens forsvinden.

Det er sindssygt

- Det er sindssygt, at man overhovedet tillader at klippe en udsendelse sammen på den måde, og, som tiden efterfølgende har vist, helt uden nogen som helst form for belæg, siger han.

Chefredaktør i DR Nyheder Thomas Falbe slår fast, at dokumentaren er baseret på fakta, herunder videooptagelser og vidneudsagn samt dokumentation fra aktindsigter og en række møder, som familien har haft med politiet.

- Så jeg forstår ikke, hvad ministeren mener. Politiledelsen har over mange gange haft lejlighed til at svare på kritikken, siger han tirsdag til Ritzau.

Han understreger, at DR er gået meget langt for at sløre identiteten af de konkrete betjente.

Powered by Labrador CMS