Falske betjente trængte ind i hjem

To mænd var iklædt politijakker, da de i 2022 trængte ind i en lejlighed i Valby. Offer blev udsat for vold

Udgivet Opdateret

I juli i fjor trængte fire personer ind i en lejlighed i Valby i København.

Her blev en person udsat for vold og truet med en pistollignende genstand, inden gerningsmændene stak af med offerets betalingskort og andre værdigenstande.

De fire personer er torsdag kendt skyldige i sagen, der blandt andet vedrører groft hjemmerøveri.

Det afgør en enig domsmandsret ved Retten på Frederiksberg.

Får begge fængsel

57-årige Tina Brandt straffes med fængsel i fem år, mens 40-årige Jonatthan Julius Willum Bethel idømmes fem år og tre måneders fængsel.

53-årige Kenneth Kiel og 28-årige Kevin Matthias idømmes begge fængsel i seks år og tre måneder.

To af de dømte var iklædt politijakker under hjemmerøveriet, som de dømte ifølge retten begik i forening.

Ville drikke øl med offer

De fire personer er i grove træk fundet skyldige i overensstemmelse med anklageskriftet.

Ifølge tiltalen indfandt Tina Brandt sig først i lejligheden, hvor hun kortvarigt havde været en enkelt gang før. Hun ønskede at drikke øl med offeret.

Herefter gav hun et telefonisk signal til Kenneth Kiel, som sammen med Jonatthan Julius Willum Bethel blev kørt til lejligheden af Kevin Matthias.

Fik før i hovedet

Herefter bankede de to førstnævnte på døren til lejligheden iført politijakker, hvorfor de ifølge dommen offentligt har udgivet sig for at være fra en offentlig myndighed.

Personen, der boede i lejligheden, fik døren i hovedet, hvorefter han blev tvunget ned på gulvet og tildelt slag.

Skyldige i bedrageri

De tre mænd er desuden alle kendt skyldige i databedrageri, eftersom de kort efter røveriet forsøgte at hæve penge i forskellige hæveautomater med offerets betalingskort.

Tina Brandt, Kenneth Kiel og Kevin Matthias har anket dommen på stedet, mens Jonatthan Julius Willum Bethel har udbedt sig betænkningstid.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi
Powered by Labrador CMS