Skød ham da han lå ned

27-årig mand er skyldig i drabsforsøg efter at have skudt en tidligere ven

Udgivet Opdateret

Et nævningeting i Københavns Byret har tirsdag kendt en 27-årig mand fra Kastrup skyldig i drabsforsøg og har idømt ham ti års fængsel.

Marco Georg Jensen var tiltalt for at have skudt en 29-årig mand tre gange - herunder to gange i hovedet. Offeret overlevede.

Den 27-årige erkendte at have skudt, men han har forklaret, at det skete i nødværge. Det har retten dog afvist.

Tidligere venner

Den dømte og offeret var tidligere venner. Efter at venskabet med den 29-årige var gået i stykker, havde den 29-årige - ifølge den nu dømte - længe været truende. Marco Georg Jensen havde derfor anskaffet sig en pistol.

Sent på eftermiddagen 8. november sidste år mødte den 29-årige op ude foran Marco Georg Jensens lejlighed i Kastrup.

Den 27-årige, der kunne se den 29-årige ud af sit køkkenvindue, opfattede sin tidligere vens ageren som truende, og han gik derfor ned på gaden med sin nyligt anskaffede pistol.

Marco Georg Jensen skød kort efter at være kommet ud af døren tre gange mod den 29-årige. Først to gange og derefter - da offeret lå på jorden - én gang mere.

Hurtigt anholdt

Gerningsmanden blev hurtigt derefter anholdt. Han ringede nemlig selv til politiet og fortalte, hvad der var sket.

- Min kammerat har truet mig på livet flere gange, så jeg havde skaffet mig en pistol, og så stod han uden for min opgang, og nu har jeg skudt ham i selvforsvar.

- Det var mig eller ham, sagde den 27-årige i opkaldet til politiet, der er blevet afspillet i retten.

Men nævningetinget købte altså ikke forklaringen om, at det skete i selvforsvar. Den 29-årige havde ikke en pistol på sig, hvilket Marco Georg Jensen troede. Den 29-årige har forklaret, at han var mødt op for at rede trådene ud og lægge låg på konflikten, hvilket retten lægger til grund.

Intet angreb

Retten påpeger samtidig, at den 29-årige i forbindelse med episoden ikke havde forsøgt at angribe sin tidligere ven.

Den dømte har afvist, at han med skuddene prøvede at slå den 29-årige ihjel, men ifølge retten må han have anset det som overvejende sandsynligt, at skuddene ville dræbe den 29-årige.

Anklager Thasi Louise Nørskov-Jensen argumenterede for, at Marco Georg Jensen skulle idømmes fængsel i 12 år. Hun pegede på, at det var en skærpende omstændighed, at skuddene blev afgivet i det offentlige rum.

Ringede selv

Den 27-åriges forsvarsadvokat, Jan Torp Hansen, mener, at det er en formildende omstændighed, at hans klient selv ringede til politiet.

Advokaten argumenterede derfor for, at den 27-årige skulle straffes med fængsel i otte år.

Han ankede dommen på stedet.

Powered by Labrador CMS