Tavs om stort kup

I 2017 blev der stjålet Rolex-ure for næsten seks millioner i Illum

Udgivet Opdateret

En 38-årig serbisk mand er tirsdag blevet varetægtsfængslet i 20 dage sigtet for at tage del et røveri i Illum i 2017, hvor der blev stjålet Rolex-ure for 5,95 millioner kroner.

Serberen blev anholdt mandag eftermiddag i Københavns Lufthavn efter at være blevet udleveret fra Østrig, hvor han i 2018 blev idømt ti års fængsel for et andet røveri.

Røveriet i Illum fandt sted kort før klokken 12 den 13. november 2017 i urforretningen Bucherer i stormagasinet i København.

Røveriet fandt sted i Illum i København i november 2017. (Arkivfoto).

Her var den nu fængslede serber - ifølge politiet - en af tre mænd, som efter at have truet en ekspedient med en falsk pistol stjal 66 Rolex-ure, der viste sig at have en samlet værdi af 5.950.250 kroner. 

Brugte peberspray

Efterfølgende fik ekspedienten peberspray i hovedet.

Den 38-årige ville i tirsdagens grundlovsforhør ikke forholde sig til sigtelsen mod ham, ligesom han heller ikke ville udtale sig. I juni blev han fremstillet i grundlovsforhør in absentia.

I forbindelse med en afhøring om sagen i oktober 2019 erkendte serberen at have deltaget i røveriet efter blandt andet at have genkendt sig selv på overvågningsbilleder fra røveriet.

Fandt DNA

Dengang fandt politiet frem til ham ved at teste nogle effekter, der var blevet efterladt af røverne, for dna-spor.

På nogle handsker og briller, der var smidt i en skraldespand på Kongens Nytorv, og et cigaretfilter, der lå uden for Illum, fandt man dna-profiler, der matchede serberens. Det samme var tilfældet på en hue, der lå på bagsædet af den Audi, røverne flygtede i fra Illum.

Året efter, i december 2018, blev der stjålet Rolex-ure for 7,5 millioner kroner i Bucherer i Illum. 

Det blev lettiske Maris Berzins og ukrainske Ruslan Olin i juni 2020 idømt henholdsvis seks et halvt års og fem års fængsel for at stå bag, ligesom de blev udvist af Danmark.

Powered by Labrador CMS