Ung mand anholdt i uhyggelig brandsag

En 23-årig mand er blevet anholdt i en sag om forsøg på brandstiftelse på kollegiet Regensen i København

Udgivet Opdateret

KORT RESUME AF ARTIKLEN

En 23-årig mand er anholdt for forsøg på brandstiftelse på kollegiet Regensen nær Rundetårn.

Sigtelsen omfatter indtrængen med nøglebrik og udgydelse af brandbare væsker i kollegiets opgang.

Over 100 beboere var i fare, da brandalarmen blev aktiveret og brandvæsenet tilkaldt.

Regensen har huset prominente navne som Blicher, Munk og Krag og er vurderet til 55 millioner kroner.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Københavns Politi har anholdt en ung mand i en sag om forsøg på brandstiftelse på kollegiet Regensen ved Rundetårn i det indre København natten til 15. januar.

Der er tale om en 23-årig mand.

Ifølge sigtelsen mod ham skal han omkring klokken 4 15. januar have låst sig ind med en nøglebrik, hvorefter han i stueetagen hældte brandbare væsker ud ved en trappe, langs fodlister og ved døre i kollegiets opgang syv.

Over 100 beboere i fare

Der blev sat ild til de brandbare væsker, så kollegiets lidt over 100 beboere ville være kommet i fare, hvis ikke brandvæsenet var blevet tilkaldt, som følge af at en brandalarm blev aktiveret, lyder det i sigtelsen.

Det vurderes ligeledes, at branden ville have forårsaget ødelæggelser på ejendommen, der vurderes til at have en værdi på 55 millioner kroner.

Ild i maskine

Om morgenen 15. januar oplyste politiet og beredskabet til flere medier, at branden var opstået, fordi der var gået ild i en gulvslibermaskine.

Det blev også beskrevet, at flere værelser havde fået sodskader, men at der ikke umiddelbart var nogen personer, der var kommet til skade.

Regensen er et flere hundrede år gammelt kollegie i København. Flere prominente navne som Steen Steensen Blicher, Kaj Munk og Jens Otto Krag er at finde på listen over tidligere beboere.

Powered by Labrador CMS