10 elever smidt hjem fra efterskole: Røg hash

10 elever er strittet hjem fra en efterskole på grund af hash.

Levring Efterskole ved Kjellerup har bortvist 10 elever, fordi de har røget hash. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

17. maj kunne Newsbreak.dk fortælle, at Bernstorffsminde Efterskole havde bortvist et antal elever, efter der blev opdaget både snus og alkohol på skolen.

Nu er den gal igen – omend på en anden efterskole.

10 elever er i den forløbne uge blevet smidt hjem fra Levring Efterskole. Årsagen er, at de 10 elever har røget hash. Og den går altså ike. Det skriver Midtjyllands Avis.

Ifølge avisen er der nu indkaldt til forældremøde for at orientere om problemet.

– Reglerne er sådan set klare nok. Et efterskoleophold på Levring Efterskole er på ingen måder foreneligt med indtagelse af alkohol og stoffer. Det har eleverne været bekendt med lige fra første dag, siger forstander Svend Hagelskjær til Midtjyllands Avis.

Stoffer underminerer fællesskabet

– Stoffer som hash underminerer fællesskabet. Det skaber en subkultur, som intimiderer omgivelserne og inddrager uskyldige, der tages som gidsler, fordi man ikke må sige noget til nogen.

– Derfor reagerede vi straks, da vi opdagede det første tilfælde, og vi er opmærksomme på, at der kan være flere elever involveret, siger Svend Hagelskjær, og fortsætter:

– Det er meget vigtigt for os, at kommende elever og forældre kan have tillid til, at vi driver efterskole i trygge rammer, slutter han.

De 10 hjemsendte elever har ifølge Midtjyllands Avis færdiggjort deres prøver, og de kan derfor fortsætte deres uddannelsesforløb.

Powered by Labrador CMS