100 ton møgbelortede fødevarer beslagt i rotterede

Rottebefængt lager med 100 ton fødevarer, der var overdækket af lort. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Fødevarestyrelsen har sammen med SKAT beslaglagt et kæmpe lager af forskellige fødevarer – alt sammen overdækket af et lag rottelort.

I en pressemeddelelse meddeler Fødevarestyrelsen, at rotterne bogstaveligt talt pilede væk, da styrelsens rejsehold sammen med SKAT undersøgte et kæmpe lager på Torvekanten 5 i Valby.

Lageret, der på alle mulige måder var ulovligt, indeholdt ikke mindre end 80-100 ton af forskellige mad- og fødevarer.

Og det hele var totalt dækket af et lag rottelort.

Hører til sjældenhederne

Fødevarerne på lortelageret er blandt andet slik, sodavand, mel og vin. Det hænder, at Fødevarestyrelsen falder over den slags uhumske lagre, men sjældent er det så grelt, som i dette tilfælde.

Det er langt fra første gang, vi finder sådan et lager, men sjældent ser vi så massiv en forekomst af rottelort på stedet. Derfor er varerne på lageret ikke bare ulovlige – de er også sundhedsskadelige, siger Søren Jensen fra Fødevarerejseholdet.

Ingen ved hvor det kan være

Lageret har ikke holdt korrekt bogføring. Det betyder ganske enkelt, at det ikke er muligt at sige, hvor fødevarerne er endt. Det kan være alt fra kiosker til restauranter.

Kort sagt, så kan det rottebefængte slik og mel være over alt i landet – både uden sælger eller forbruger ved det.

Fødevarestyrelsen skriver, at “denne slags manglende sporbarhed er et alvorligt problem for både kiosker og forbrugere, fordi de dermed ikke har en chance for at vide, om deres varer har været opbevaret fødevaresikkerhedsmæssigt korrekt.”

Har du købt noget fra lageret, så er Fødevarestyrelsens råd klart: Smid det væk!

Rotteekskrementer og især rotteurin er ekstremt smitsomt og kan give Weilssyge. Symptomerne er influenzalignende tilstand med feber, hovepine og muskelsmerter, og i værste tilfælde kan lever- og nyrefunktioner svigte.

Powered by Labrador CMS