12-årig pige reddet op af det iskolde vand: 26-årig hyldes som helt

En 26-årig mand hyldes lige nu af Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, efter han resolut sprang i havnen i Nykøbing for at redde en 12-årig pige fra det iskolde vand.

Udgivet Opdateret

Fire jævnaldrende piger var fjantende på vej i biografen i Nykøbing på Falster. Det kom de ikke, for under deres legende gang på havnen, faldt den ene af pigerne i det isnende kolde vand.

Det oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Stefan Jensen, til Newsbreak.dk.

Det, der skulle have været en hyggelig dag for pigerne, endte ud i et nervepirrende drama. Pigen er nemlig meget dårlig til at svømme.

– Og vandet er meget koldt lige nu. Det er bestemt farligt, siger vagtchefen og fortæller, at der var meget få mennesker til stede på havnen.

Heldigvis er én person nok i sådan en situation, og det var lige, hvad der var. En 26-årig mand, der sad på et kontor på havnen, hørte pigernes nødråb og smed, hvad han havde i hænderne.

Sprang i med det samme

– Den 26-årige mand handlede resolut og sprang i vandet og får svømmet pigen ind til havnekanten. Han får hende også hjulpet op og tilkaldt hjælp, siger Stefan Jensen til Newsbreak.dk.

De to var begge noget forkomne efter oplevelsen. Pigen blev kørt på skadestuen for at få varmen, mens politiet kørte manden hjem – med samme formål.

Vagtchefen bruger særdeles rosende ord, når han skal beskrive den 26-åriges indsats.

– Det er super flot. Han fortjener en masse ros, mener Stefan Jensen.

Af samme årsag har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi også sendt roser ud til manden på Twitter.

Powered by Labrador CMS