15-åriges snyd på bland-selv-slik-vægten koster plet på straffeattesten

Det virker måske umiddelbart som en drengestreg. Men den skulle vise sig at blive rigtig dyr for de tre drenge.

Sådan så posen ud. Masser af slik, billig pris. Det koster nu pletter på tre drenges straffeattester. Foto: Nordsjællands Politi.
Sådan så posen ud. Masser af slik, billig pris. Det koster nu pletter på tre drenges straffeattester. Foto: Nordsjællands Politi.
Udgivet Opdateret

KÆRE BLAND-SELV-SLIK-FANS – SNYD IKKE PÅ VÆGTEN.

Sådan starter et opslag fra Nordsjællands Politi, som kredsen har lagt på sin Facebook-side.

Og med vægten, menes der ikke den, med nålen, vi stiller os op på. Næ, der menes den vægt, der vejer i gram – og som står ved det slik, der i stor grad tiltrækker danskerne.

Sådan var det også for tre drenge i lørdags. Til uheld for dem, blev deres kreative vejning opdaget.

Den forseelse kommer de til at slås med flere år frem.

Her kommer historien, som Nordsjællands Politi oplevede den:

Lørdag aften blev vi kaldt ud til et supermarked i Hillerød, hvor en butiksdetektiv havde spottet noget uldent.

Butiksdetektiven havde bemærket tre drenge, som havde fyldt hver deres bland-selv-slikpose med en mistænkelig lille portion slik.

Selvom der ifølge loven ikke er noget, der taler imod at blande slik for kun 3 kroner og 47 øre, så fandt butiksdetektiven alligevel deres opførsel besynderlig.

Var god nok

Mistanken om, at de havde gang i noget lusket, viste sig at holde stik, for efter at drengene havde vejet slikposerne på vægten og klistret prismærkaterne på, blev poserne fyldt igen med mere slik, inden kursen blev sat mod butikkens kasser.

Drengenes forventninger om snarest at sætte tænderne i noget sukkergodt, blev dog hurtigt skiftet ud med den barske virkelighed, som formentlig har efterladt dem med en alt andet end sød smag i munden.

De tre drenge blev nemlig bedt om at følge med ind på butikkens kontor, hvor de fik lov at vente på, at vi og deres forældre ankom.

Erkendte snyd

Ved vores ankomst erkendte de tre 15-årige drenge omgående deres forsøg på at snyde på slikvægten, og de har derfor nu en plet på straffeattesten for bedrageri, ligesom de ikke er velkomne i det pågældende supermarked mere.

Og alt sammen på grund af bland-selv-slik for samlet 133 kroner.

Kendt trick

Sidenhen har vi hørt rygter om, at snyd på slikvægten muligvis er et kendt trick blandt især unge slikmunde.

Hvis det rygte er sandt, kommer der hermed en kraftig opfordring til ikke at benytte sig af knebet, for det kan altså give en bitter eftersmag.

Vi kan om nogen sætte os ind i lysten til søde sager, men der er formentlig ikke to meninger om, hvorvidt det er værd at risikere at sværte sin straffeattest til for lidt godter.

Hvis du gerne vil se, om du har en ren straffeattest, kan du læse artiklen: Straffeattest på nettet.

Powered by Labrador CMS