1,5 millioner danskere tør ikke dette, selvom det er livsvigtigt: Tør du?

33 procent af danskerne tør ikke yde førstehjælp, viser en ny undersøgelse fra Falck.

Udgivet Opdateret

Mange danskere tør ikke yde førstehjælp, selv hvis uheldet er ude, og det kan redde liv.

En ny undersøgelse, som Falck står bag, viser at 33 procent af danskerne enten ikke tør eller er i tvivl om de vil udføre førstehjælp, hvis de er vidne til en ulykke.

Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

Samtidig svarer 31 procent af danskere, at de heller ikke er i stand til eller er i tvivl om de kan yde akut førstehjælp, hvis uheldet er ude.

I galleriet ovenfor kan du se gode råd til, hvordan du yder førstehjælp.

Tør ikke yde førstehjælp

Hos Falck bekræfter undersøgelsens resultater en tendens, virksomheden ser blandt deltagere på de mange førstehjælpskurser, man afholder.

– Vi oplever, at mange danskere rigtig gerne vil kunne træde til, men ikke tør. Det skal vi have lavet om på, når vi samtidig ved fra flere undersøgelser, at chancen for at overleve et hjertestop stiger signifikant, når du får hjælp med det samme. Vores erfarne ambulanceførere, som underviser danskerne, har derfor et vigtigt budskab på alle vores kurser – nemlig at det hjælper at hjælpe – og det vil vi som virksomhed gerne skabe mere opmærksomhed i samfundet omkring, siger Lars Vester, som er direktør for Assistance og herunder førstehjælpsområdet i Falck.

For danskerne er det mest frygten for at gøre noget forkert og dermed forværre situationen for den tilskadekomne, som afholder dem fra for eksempel at give hjertemassage, mens hver femte dansker mener, det er bedre at lade professionelle komme til fremfor selv at hjælpe øjeblikkeligt.

Ifølge undersøgelsen er der en klar sammenhæng mellem hvor lang tid siden det er man har været på førstehjælpskursus og om man tør yde førstehjælp – det manglende mod til at udøve førstehjælp er størst blandt danskere, som har været på førstehjælpskursus for 10 år eller længere siden.

Powered by Labrador CMS