19 anholdt i aktion mod narkogruppe

Newspaq
Udgivet Opdateret

Hash og kontanter beslaglagt i en større aktion med 19 anholdte mod en international narkoorganisation.

Københavns Politi har anholdt 19 personer i Danmark og Spanien og beslaglagt 500 kilo hash i en større aktion mod en “international narkoorganisation”.

To millioner kroner er beslaglagt, og efterforskningen har ifølge politiet vist, at der i et vekselbureau på Nørrebro er vekslet over 50 millioner kroner til 500-eurosedler.

Dansk politi har sammen med spansk politi igennem længere tid efterforsket intenst mod en persongruppe hovedsagelig bestående af danske statsborgere bosiddende i Spanien og Danmark.

Efterforskningen resulterede tirsdag morgen i anholdelse af fire personer – henholdsvis to danske modtagere og to tyske chauffører, der var i færd med at omlade cirka 400 kilo hash i en lagerhal vest for København.

– Vores efterforskning i Spanien og Danmark godtgjorde, at en større sending narkotika var på vej til modtagerne i Danmark, oplyser vicepolitiinspektør Lau Thygesen, Afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, onsdag.

– Længerevarende observationer mod en tysk lastbil førte herefter til aktionen og anholdelserne.

Aktionen tirsdag blev startskuddet til en større anholdelses- og ransagningsaktion, hvor i alt 14 personer blev anholdt i Danmark, samtidig med at politiet i Alicante aktionerede mod formodede bagmænd i Spanien, hvor fem personer blev anholdt, heraf tre danskere.

– Udveksling af informationer har været helt central for gennemførelsen af den koordinerede anholdelsesaktion. Og vi forventer flere anholdelser i sagen, siger Lau Thygesen.

Seks personer blev fremstillet for lukkede døre i grundlovsforhør tirsdag aften. Alle seks blev varetægtsfængslet i fire uger, heraf to uger i isolation.

Der forventes fremstilling af de øvrige otte personer i løbet af onsdagen i Københavns Byret.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS