Aktierne buldrer frem

Lav amerikansk inflation giver vind i sejlene for danske aktier

Udgivet Opdateret

Efter et hårdt efterår, hvor de danske aktier har fået mange kursklø som følge af de mørke udsigter for verdensøkonomien, gjorde de for alvor comeback torsdag.

3,8 procent steg det danske C25-indeks efter en dag, der lagde forsigtigt ud, indtil der klokken 14.30 blev offentliggjort tal for inflationen i USA.

De peger på, at inflationen måske har toppet, og det fik optimismen frem i investorerne.

På kort tid røg kursen på mange af de mest handlede danske aktier i vejret i forventning om, at renterne snart skal nedad igen.

Vestas og Ørsted

Vækstaktier som Vestas og Ørsted har det bedst, når renterne er lave, og derfor var de også blandt de aktier, der steg mest med en fremgang på henholdsvis 11,8 og 7,1 procent.

Omvendt faldt Danske Bank og Jyske Bank med henholdsvis 1,7 og 1,0 procent ved udsigten til, at renterne kan være på vej ned indenfor en overskuelig fremtid.

Kort om C25-indekset

* C25 -indekset består af de 25 mest handlede aktier på den københavnske fondsbørs med den største handelsbare markedsværdi.

* De 35 største aktier målt på markedsværdi i fri handel udvælges, hvorefter de 25 mest handlede indlemmes i indekset. C'et står for Copenhagen.

* Det er - ligesom C20 Cap - et såkaldt "capped" indeks, hvor der er en grænse for, hvor meget en enkeltaktie må vægte i indekset. Grænsen er 20 procent.

Kilde: Ritzau
Powered by Labrador CMS